• O portálu

    Autor portáluje vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portálmá ambice seznámit zájemce s těmito pravidly.

    Na portálunaleznete recepty na přípravu klasických českých jídel s použitím klasických surovin, kam nepochybně patří vepřové sádlo nebo jíška. Jsou zde i pokrmy z arabské, čínské, italské, maďarské, řecké kuchyně a další. Francouzská kuchyně není výslovně uváděna, ale její technologické postupy se prolínají do různých jídel, zejména omáček.

    Recepty jsou shromažďovány od roku 1982 a všechny, které jsou na portálupředkládány, byly vyzkoušeny. Naprostá většina receptů je upravena nebo doplněna. Jednak aby byla vylepšena chuť pokrmů, ale také proto, aby nebyla narušena případná autorská práva. Ne všechny recepty však bylo možné upravit, protože by byla narušena originalita chuti pokrmu. To platí především o české klasice. Klasické české bramborové pokrmy mají jasně daný technologický postup. To samé platí ohledně přípravy knedlíků a typických českých koláčů a buchet. A pokud chceme tyto tradiční technologické postupy zachovat i pro budoucnost, není prostor pro přílišnou kreativitu. Jen minimální zásahy byly možné u čínských pokrmů, neboť u čínských pokrmů je velmi důležité dodržovat předepsané postupy a váhová množství jednotlivých ingrediencí. Jen tak předložíte na stejný stůl 10 čínských předkrmů a 20 čínských jídel a každé z nich bude mít svoji originální a jedinečnou chuť.  

    Dovoluji si předložit vám jedno doporučení. Vždy vařte podle předpisu. Všechny suroviny si připravte předem v příslušném množství do jednotlivých misek. Na nic nezapomenete, vaření vám půjde od ruky a vždy dosáhnete požadovaného chuťového i estetického výsledku.

Co je Chef's?
čtvrtek 21 lis 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Joomla Templates and Joomla Extensions by joomla2you.Com
krevety s česnekem
krevety s česnekem
Krevety patří k mimořádným lahůdkám. Jejich úprava je nekomplikovaná...
Číst dál ...
Jablkový salát s rajčaty
Jablkový salát s rajčaty
Neobvyklá, ale lahodná a v letním období osvěžující kombinace...
Číst dál ...
Postup při pečení lososa
Postup při pečení lososa
Pečlivě připravený losos je šťavnatá a chuťově mimořádná lahůdka...
Číst dál ...
rybářova poléva
rybářova poléva
Rybí polévka z několika druhů ryb je celoročně výborná večeře...
Číst dál ...
americké lívance
americké lívance
Výborná snídaně. Sypané směsí cukru, skořice, přelité...
Číst dál ...
pečená hovězí žebra
pečená hovězí žebra
Oblíbená pochoutka, dříve upravovaná zpravidla pouze vařením. Dnešní...
Číst dál ...

Site Map

By putting all of your content into nested categories you can give users and search engines access to everything using a menu.

Kontakt


Jiří Jirák - Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 


Budeme rádi za vaše komentáře!

 

Zvěrina - seznam receptů

STUDENÉ POKRMY
SRNČÍ PAŠTIKA

KANČÍ PAŠTIKA
HRUŠKA S KACHNÍMI JÁTRY KE ZVĚŘINĚ

POLÉVKY
POLÉVKA ZE ZAJÍCE
POLÉVKA Z BAŽANTA
JELENÍ VÝVAR S KNEDLÍČKY
GULÁŠOVÁ POLÉVKA ZE ZVĚŘINY
VÝVAR ZE ZVĚŘINY (srnčí, dančí, jelení)

ZAJÍC
ZAJÍC NA VÍNĚ
ZAJÍC NAČERNO
ZAJÍC NA ČERNO 2
ZAJÍC NA HOŘČICI
ZAJÍC NA ZELENINĚ
ZAJÍC NA SMETANĚ
ZAJÍC SE ŠÍPKOVOU OMÁČKOU
PEČENÝ ZAJÍC S TŘEŠŇOVOU OMÁČKOU
ZAJEČÍ HŘBET A PEPŘOVO-BRUSINKOVOU OMÁČKOU
ZAJÍC (králík, zvěřina) S LAHODNOU RAKOVNICKOU OMÁČKOU

SRNEC, JELEN, DANĚK
DAŇČÍ (jelení) ROASTBEEF
RAKOVNICKÉ SRNČÍ MASO
ZVĚŘINOVÉ PŘÍRODNÍ ŘÍZEČKY
SRNČÍ KÝTA NA VÍNĚ S HOUBAMI
PEČENÝ SRNČÍ HŘBET S HRUŠKAMI
GULÁŠ SRNČÍ, MUFLONÍ, DANČÍ, JELENÍ
SRNČÍ (DANČÍ, JELENÍ) PLÁTKY NA VÍNĚ
JELENÍ MEDAILONKY NA ŠÍPKOVÉ OMÁČCE
DAŇČÍ (JELENÍ) ŘÍZKY S HŘÍBKY A ZELENINOU
DANČÍ MUFLONÍ, JELENÍ RAGÚ (krk, bok, hrudí)
MARINOVANÝ SRNČÍ STEAK SE SUŠENÝM OVOCEM
SRNČÍ (dančí, jelení) MEDAILONKY V MEDOVÉ HOŘČICI
SRNČÍ (DANČÍ, JELENÍ, MUFLONÍ) KÝTA, (PLEC) NA VÍNĚ
JELENÍ (SRNČÍ, DANČÍ, JELENÍ, MUFLONÍ) MEDAILONKY S HOUBOVÝM RAGÚ
SRNČÍ (MUFLONÍ, DANČÍ, JELENÍ) RAGÚ S HOUBAMI A POŠÍROVANOU HRUŠKOU V ČERVENÉM VÍNĚ

DIVOČÁK
KANČÍ KÝTA PEČENÁ

KANČÍ KÝTA SE ŠÍPKOVOU OMÁČKOU I.
KANČÍ KÝTA SE ŠÍPKOVOU OMÁČKOU II.
DUŠENÉ TŘI DRUHY MASA S POLENTOU
KANČÍ KÝTA S BRUSINKOVOU OMÁČKOU
MEDAILONKY Z KANČÍ KÝTY SE ŠÍPKOVOU OMÁČKOU

GULÁŠE
GULÁŠ Z DIVOČÁKA
GULÁŠ Z DIVOČÁKA II.
KANČÍ GULÁŠ S VÍNEM
GULÁŠ SRNČÍ, MUFLONÍ, DANČÍ, JELENÍ
SRNČÍ, DANČÍ, MUFLONÍ, JELENÍ GULÁŠ

RAGÚ
ZAJEČÍ RAGÚ
RAGÚ Z DIVOČÁKA
SRNČÍ (jelení, dančí, mufloní) RAGÚ
PORTSKÉ ZVĚŘINOVÉ RAGÚ

PERNATÁ ZVĚŘ
ZÁKLADNÍ ZPŮSOB PEČENÍ DIVOKÉ PERNATÉ ZVĚŘE
PEČENÝ NADÍVANÝ BAŽANT

BAŽANT PEČENÝ NA SLANINĚ
KOROPTVE PEČENÉ NA SLANINĚ
DIVOKÁ KACHNA NADÍVANÁ JABLKY
PEČENÁ NADÍVANÁ DIVOKÁ KACHNA
PERLIČKA, BAŽANT, (KUŘE) SE SLANINOU A HOUBAMI

OMÁČKY
ŠÍPKOVÁ OMÁČKA
BRUSINKOVÝ PŘELIV
BRUSINKOVÁ OMÁČKA
ROSOLY – OMÁČKY NA ZVĚŘINU
Ochucená másla ke zvěřině

test

Link text

 gdfgfdg

 

 

NYNÍ JE AKTUÁLNÍ