250 g kančí kýty, nakrájet na kostky 2,5 cm
250 g králičího masa, nakrájet na kostky 2,5 cm
250 g vepřového ramínka, nakrájet na kostky 2,5 cm
2 měkčí vepřové klobásy, nakrájet na kostky 2,5 cm
2 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
2 dcl červeného vína (Merlot)
2 mrkve, nakrájet na kolečka
2 stonky celerové, nakrájet na plátky
2 cibule, drobně nakrájet
2 konzervy rajčata i se šťávou, rajčata nakrájet
1 lžíce rajčatového protlaku
8 zrnek černého pepře
6 zrnek jalovce, rozmáčknout
2 bobkové listy
½ lžičky rozmarýnu
1 lžička šalvěje
pepř
sůl
masový vývar na podlití
V kastrolu rozehřát máslo a olej, přidat cibuli, celerovou nať, smažit 3 minuty, míchat.
Přidat maso, pepř, jalovec, bobkový list, rozmarýn, šalvěj, promíchat, přidat víno, nechat zredukovat.
Přidat rajčata i se šťávou, promíchat, dusit 1,5 hodiny, podle potřeby podlévat vývarem, osolit, opepřit po 1 hodině dušení.
Plenta
½ kg polenty
2,5 l vody
60 g másla
150 g krémového sýru
50 g parmezánu
Do hrnce dát vodu, osolit, než začne voda vřít, pomalu přisypávat polentu, míchat, vařit 30 minut, míchat.
Po 3 minutách přidat máslo, promíchat, krémový sýr, promíchat, parmezán, promíchat.
Prezentace: z porce polenty udělat na talíři kruh, do kruhu dát porci dušeného masa.
Víno: Merlot, pozdní sběr.