• O portálu

    Autor portáluje vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portálmá ambice seznámit zájemce s těmito pravidly.

    Na portálunaleznete recepty na přípravu klasických českých jídel s použitím klasických surovin, kam nepochybně patří vepřové sádlo nebo jíška. Jsou zde i pokrmy z arabské, čínské, italské, maďarské, řecké kuchyně a další. Francouzská kuchyně není výslovně uváděna, ale její technologické postupy se prolínají do různých jídel, zejména omáček.

    Recepty jsou shromažďovány od roku 1982 a všechny, které jsou na portálupředkládány, byly vyzkoušeny. Naprostá většina receptů je upravena nebo doplněna. Jednak aby byla vylepšena chuť pokrmů, ale také proto, aby nebyla narušena případná autorská práva. Ne všechny recepty však bylo možné upravit, protože by byla narušena originalita chuti pokrmu. To platí především o české klasice. Klasické české bramborové pokrmy mají jasně daný technologický postup. To samé platí ohledně přípravy knedlíků a typických českých koláčů a buchet. A pokud chceme tyto tradiční technologické postupy zachovat i pro budoucnost, není prostor pro přílišnou kreativitu. Jen minimální zásahy byly možné u čínských pokrmů, neboť u čínských pokrmů je velmi důležité dodržovat předepsané postupy a váhová množství jednotlivých ingrediencí. Jen tak předložíte na stejný stůl 10 čínských předkrmů a 20 čínských jídel a každé z nich bude mít svoji originální a jedinečnou chuť.  

    Dovoluji si předložit vám jedno doporučení. Vždy vařte podle předpisu. Všechny suroviny si připravte předem v příslušném množství do jednotlivých misek. Na nic nezapomenete, vaření vám půjde od ruky a vždy dosáhnete požadovaného chuťového i estetického výsledku.

Co je Chef's?
čtvrtek 21 lis 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Vytisknout

Vepřové Maso - Seznam receptů

PANENKA
VEPŘOVÁ PANENKA PLNĚNÁ
VEPŘOVÁ PANENKA V SÝROVÉM KABÁTKU
VEPŘOVÁ PANENKA S HRUŠKOVOU SALSOU
PANENKA V KUŘECÍM OBALU A TŔI OMÁČKY
VEPŘOVÁ PANENKA A ROZMARÝNOVÉ BRAMBORY
VEPŘOVÉ MEDAILONKY S RAJČATY A MOZZARELLOU
RAKOVNICKÁ VEPŘOVÁ PANENKA V MEDOVÉ A PÁLIVÉ MARINÁDĚ
VEPŘOVÉ MEDAILONKY S RAJČATY A MOZZARELLOU NEBO BALKÁNSKÝM SÝREM NEBO NIVOU

KOTLETY
PLNĚNÉ VEPŘOVÉ KOTLETY
DUŠENÉ VEPŘOVÉ KOTLETY
VEPŘOVÉ KOTLETY NA CIBULI
KOTLETY S PAPRIKOVÝM SOTÉ
RAKOVNICKÉ VEPŘOVÉ KOTLETY
VEPŘOVÉ KOTLETY S RATATOUILLE
VEPŘOVÉ S ČESNEKEM, CHILLI A RATATOUILLE
VEPŘOVÉ KOTLETY SE SOTÉ Z PAPRIK A CIBULE

Řízky
RAKOVNICKÝ ŘÍZEK
SMAŽENÉ VEPŘOVÉ ŘÍZKY
ŘÍZEK V SÝROVÉM ZÁVOJI
ŘÍZEK RAKOVNICKÉHO LÉTA
ŘÍZEK V SÝROVÉM ZÁVOJI S KAPIÍ
ŘÍZEK V SÝROVÉM ZÁVOJI SE ŽAMPIÓNY

KÝTA
BIGOŠ
VEPŘOVÝ ZÁVITEK
ZAPEČENÉ VEPŘOVÉ
MASO RAKOVNICKÉHO VOZKY
RAKOVNICKÉ MASOVÉ NUDLIČKY
PEČENÁ VEPŘOVÁ KÝTA NADIVOKO
RAKOVNICKÉ MASOVÉ NUDLIČKY S NIVOU
VEPŘOVÁ KÝTA DUŠENÁ V MARINÁDĚ Z ČERVENÉHO VÍNA

KRKOVICE
ŽIVÁŇSKÁ
VEPŘOVÁ PEČENĚ

VEPŘOVÉ CECE STYL
VEPŘOVÁ PEČENĚ SELSKÁ
PLNĚNÉ VEPŘOVÉ PLÁTKY
PÁLIVÉ VEPŘOVÉ S ČESNEKEM
KRKOVICE NA VÍNĚ SE ŽAMPIÓNY
VEPŘOVÁ KRKOVICE NA ŽAMPIÓNECH
VEPŘOVÁ KRKOVICE S VINNOU REDUKCÍ

PLEC
SZÉKEJSKÉ ZELÍ
VEPŘOVÝ VRABEC
VEPŘOVÉ MASO S MRKVÍ
VEPŘOVÉ RAMÍNKO PEČENÉ
RAGÚ ZE DVOU DRUHŮ MASA
VEPŘOVÉ DUŠENÉ V ZELENINĚ
VEPŘOVÉ POMALU VAŘENÉ V MLÉCE
VEPŘOVÁ PLEC S CIBULÍ NA ČERNÉM PIVĚ
RAKOVNICKÁ VEPŘOVÁ PLEC DUŠENÁ NA VÍNĚ
VEPŘOVÉ RAMÍNKO NA ČESNEKU S ROZMARÝNEM
DUŠENÁ RAKOVNICKÁ VEPŘOVÁ PLEC NA RAJČATECH

BŮČEK
NADÍVANÝ BŮČEK
VEPŘOVÉ VÝPEČKY
MORAVSKÝ VRABEC
ŠPEKOVÉ KNEDLÍKY
PEČENÝ VEPŘOVÝ BŮČEK
VEPŘOVÝ BŮČEK NA VÍNĚ
ROLÁDA Z VEPŘOVÉHO BŮČKU
PEČENÝ VEPŘOVÝ BŮČEK NA PIVU
NADÍVANÝ PEČENÝ VEPŘOVÝ BŮČEK
VEPŘOVÝ BŮČEK S FENYKLEM NA VÍNĚ
PLÁTKY VEPŘOVÉHO BŮČKU S BRAMBOREM A DUŠNÝM ZELÍM
PEČENÍ UZENÉHO MASA

Guláše
VEPŘOVÝ GULÁŠ
SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ
ZABÍJAČKOVÝ GULÁŠ
VEPŘOVÝ GULÁŠ NA ČERNÉM PIVU

ŽEBRA
PEČENÁ ŽEBRA
VEPŘOVÁ ŽEBRA
PEČENÁ VEPŘOVÁ ŽEBRA
GRILOVANÁ VEPŘOVÁ ŽEBRA
PEČENÁ A GRILOVANÁ VEPŘOVÁ ŽEBRA
GRILOVANÁ VEPŘOVÁ ŽEBRA PŘEDVAŘENÁ

KOLENO
PEČENÉ KOLENO
VAŘENÉ VEPŘOVÉ KOLENO

Maso s medem
VEPŘOVÉ PLÁTKY S MEDEM
PEČENÉ VEPŘOVÉ V MEDU A PEPŘI
VEPŘOVÉ KOTLETY S MEDEM A ČESNEKEM

Mleté a sekané maso
KARBANÁTKY
KARBANÁTKY obalované
SEKANÁ PEČENĚ
JATERNICE
JATERNICOVÝ PREJT

Vařené maso, ovary
OVARY

Studené pokrmy
UTOPENCI
HUSPENINA
HUSPENINA 2
JATERNICOVÝ PREJT
DOMÁCÍ TLAČENKA
JÁTROVÁ PAŠTIKA
PAŠTIKA Z VEPŘOVÝCH JATER
PAŠTIKOVÉ KOŘENÍ

Připojte se k nám na facebooku

 

Doporučujeme