1 kg vepřového bůčku s kůží bez kosti
0,5 l světlého 10° piva
0,3 dcl hovězího vývaru
200 g mrkve, nakrájet na plátky
200 g celeru, nakrájet na plátky
2 velké cibule, hrubě nakrájet
8 stroužků česneku
2 lžičky kmínu
pepř
sůl
Maso očistit, osušit, vetřít sůl, opepřit, položit do pekáče kůží dolů, posypat polovinou kmínu, podlít pivem, vývarem, pekáč přikrýt, dát do trouby rozehřáté na 180°C.
Péct 45 minut, přelévat šťávou z pekáče.
Maso v pekáči otočit, kůži naříznout do kosočtverců, posypat zbytkem kmínu.
Přidat cibuli, mrkev, petržel, celé stroužky česneku. Vrátit do trouby, péct zakryté 35 minut, občas přelévat.
Pekáč odkrýt, péct 10 minut.
Příloha: pečené brambory.