1 krocan, váha 5,5 kg
Směs na natření masa
1½ lžička cuminu
1 lžička chilli
1 lžička šalvěje
¾ lžička česnekového prášku
½ lžičky pepře
¼ lžičky turmeriku
Směs na polévání a podlévání
½ hrnku vařící vody
1 nebo 2 chilli papričky
3 ¾ vývaru
Do omáčky
1 kvalitního rajského protlaku
1 lžíce worcestrové omáčky
¼ hladké mouky, krátce opražit
1. Předehřát troubu na 180°C. Z krocana vyndat tuk, odstranit krk a drůbky, propláchnout.
2. Smíchat cumin, chilli, šalvěj, česnekový prášek, pepř, turmeric.
3. Nadzvednout kůži a do masa vetřít směs koření.
4. Dát krocana na pekáč, polít směsí na podlévání, péct 5 ½ hodiny při 180°C, podlévat, zakrýt alobalem, aby se nespálil.
5. Výpek slít do kastrolu, přidat protlak, worcestrovou omáčku, hladkou mouku, 30 minut provařit, ředit podle potřeby drůbežím vývarem.