1 kg hovězího předního, nakrájet na malé kostky
600 g hovězího bůčku
80 g špeku
1 cibule, drobně nakrájet, krátce osmažit
3 stroužky česneku, rozmačkat
2 vejce
70 g polohrubé mouky
1 lžíce sádla
½ lžičky cukru
½ lžičky kmínu
½ lžičky sladké papriky
½ lžičky pepře
1 lžička soli
Nakrájené hovězí dát do menšího hrnce, přidat cukr, špetku pepře, upěchovat, nechat do druhého dne v ledničce.
Hovězí umlít s osmaženou cibulí, česnekem.
Polovinu bůčku umlít nahrubo. 
Polovinu bůčku a špek nakrájet na malé kostičky. 
Umleté hovězí dobře smíchat s vejci, moukou, kořením, solí, vodou. 
Do směsi hovězího přidat mletý bůček, dobře promíchat a přidat drobně krájený bůček a špek, dobře promíchat. 
Ze směsi vytvarovat šišku.
Dno pekáče potřít sádlem, do pekáče vložit sekanou, dát do trouby vyhřáté na 200°C.
Po 10 minutách stáhnout teplotu na 180°C, podlít horkou vodou. 
Péct, až sekaná získá světlehnědou kůru, v průběhu pečení sekanou trochu podlévat horkou vodou a přelévat vypečenou šťávou.
Po upečení nechat sekanou 10 minut stát nezakrytou, pak krájet.
Šťávu scedit.
Příloha: bramborová kaše, vařené brambory, chleba.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 





 
                   
 
                   
 
                   
 
                   
 
  
         
         
         
         
				 
				 
				 
				 
				 
				
