- 1 zaječí zadek
- 100 g špeku, nakrájet na proužky
- 2 lžíce másla
- 1 cibule, drobně nakrájet
- 1 mrkev, nakrájet na plátky
- 1 petržel, nakrájet na plátky
- ½ menšího celere, drobně nakrájet
- 1 bobkové listy
- 5 zrnek pepře
- 3 zrnka nového koření
- ½ lžičky tymiánu
- 1 citrón
- 2 dcl červeného vína (Svatovavřinecké)
- 4 dcl hovězího vývaru
- pepř
- sůl
1. Zajíce prošpikovat, osolit, opepřit.
2. Zbytek špeku drobně nakrájet, s máslem rozpustit na pánvi, přidat kořenovou zeleninu, osmažit, přidat cibuli, osmažit.
3. Do pekáče dát alobal, potřít máslem, posypat pepřem, solí, přidat základ z pánve, vložit zajíce, podlít vývarem, dát péct, občas přelívat.
4. Zajíce vyjmout.
5. Šťávu scedit, přidat víno, zredukovat na 1/3.
(6. Možná varianta: Ze scezené zeleniny vyndat bobkový list, celé koření, rozmixovat, přidat do zredukované šťávy, přiměřeně zředit vývarem.)
Příloha: šťouchané brambory, opečené brambory.
Víno: Svatovavřinecké.