1,5 l vody
1 zaječí předek i s břišními stěnami a s hlavou (bez očí, nosu a uší)
srdce
1 mrkev, hrubě nakrájet
1 petržel, hrubě nakrájet
1/8 celeru, hrubě nakrájet
1 cibule, hrubě nakrájet
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 snítka libečku
6 zrnek pepře
1 bobkový list
pepř
sůl
Připravit jíšku: v menším kastrolu krátce opražit mouku, přidat máslo, smažit 1 minutu, míchat, přidat muškátový květ, zředit ½ l vody, promíchat, vařit.
Králičí předek a srdce vložit do 1 l studené vody, přivést k varu, sbírat pěnu, přidat zeleninu, celý pepř, libeček, bobkový list, zředěnou jíšku, sůl.
Vařit až maso změkne, scedit.
Maso obrat, nakrájet, dát do scezeného vývaru, dochutit pepřem, solí.
Prezentace: do talíře dát porci polévky, přidat játrové knedlíčky, posypat drobně krájenou zelenou petrželí.
Játrové knedlíčky
100 g zaječích jater, doplnit drůbežími játry
100 g strouhanky
1 vejce
1 lžíce másla
majoránka
1 stroužek česneku
pepř mletý
sůl
1. Játra umlít s česnekem.
2. Směs dát do mísy a přidat strouhanku, vejce, máslo, sůl, pepř, majoránku.
3. Na prknu vyválet váleček a krájet části a dělat kulaté knedlíčky.
4. V kastrolku přivést k varu vývar, vložit knedlíčky, zvolna vařit max. 10 minut.