1 kuře
2 hrnky vařené rýže
1 lžíce oleje
½ hrnku drobně krájené cibule
1 lžíce drceného česneku
½ drobně krájeného celeru
2 hrnky hub, nakrájet na plátky
¼ hrnku sušených meruněk, drobně nakrájet
2 lžíce petržele, drobně nakrájet
¼ hrnku medu
1. Kuře omýt, osušit, osolit, potřít máslem, naplnit nádivkou.
2. Rozehřát troubu na 170°C, kuře dát do trouby, péct 1 hodinu a 20 minut.
3. Po vyjmutí z trouby nechat ležet 15 minut.
Nádivka
1. Na oleji osmažit cibuli, celer, česnek.
2. Přidat houby a dusit 10 minut.
3. V hrnci smíchat rýži, dušené houby, meruňky, petržel a med.
4. Použít jako nádivku, nebo dát jako přílohu.
Víno: Frankovka, pozdní sběr; Merlot.