- zaječí hřbet
- 2 lžíce sádla na smažení
- 2 cibule, drobně nakrájet
- 5 stroužků česneku, drobně nakrájet
- 2 dcl dezertního červeného vína
- 1 lžíci nakládaného zeleného pepře
- 1 lžíce brusinek
- 2 jablka, oloupat, odstranit jádřince, přepůlit, nakrájet na plátky
- 0,5 dcl calvadosu
- 1 lžíce másla
- ½ lžičky cukru
- 1 lžička gustinu
- 2 zrnka jalovce, rozmačkat
- 4 zrnka pepře
- 1 bobkový list
- ½ lžičky tymiánu
- pepř
- sůl
Noky
- 200 g polohrubé mouky,
- 1 vejce
- 1 lžíce másla do těsta
- muškátový oříšek
- 1 lžíce másla na smažení noků
1. Hřbet vykostit, maso osolit, přelít rozpuštěným máslem a opepřit. Maso na 4 hodiny odležet.
2. V kastrolu rozpustit 1 lžíci sádla, osmažit cibuli, česnek, jalovec, bobkový list, pepř, tymián a také kosti.
3. Zalít částí vína, dusit 10 minut.
4. Omáčku scedit, přidat víno rozmíchaným gustinem.
5. Přidat zeleným pepř, jablka, calvados, promíchat.
6. V pánvi 1 lžíci sádla, vložit maso, osmažit, nakrájet na plátky.
Noky
1. Výše uvedené suroviny promíchat, udělat tuhé těsto.
2. Z těsta vyválet váleček, krájet noky, házet do vroucí osolené vody.
3. Vařit 2 - 3 minuty, propláchnout studenou vodou, dát na pánev s rozpáleným máslem. Krátce osmahnout.
Víno: Zweigeltrebe.