1 kg srnčího hřbetu, nakrájet na plátky
2 lžíce sádla
0,5 l zvěřinového, nebo masového vývaru
2 lžíce hladké mouky
1 mrkev, drobně nakrájet
1 petržel, drobně nakrájet
1 celeru, drobně nakrájet
1 cibule, drobně nakrájet
½ lžíce rybízového džemu
1 lžíce citrónové šťávy
1 dcl červeného vína (Cabernet Sauvignon)
4 zrnka nového koření
6 zrnek pepř
2 zrnka jalovce, rozmáčknout
1 bobkový list
½ lžičky cukru
pepř
sůl
Plátky masa opepřit, osolit, posypat moukou.
Na pánvi rozehřát 1 lžíci sádla, plátky osmažit z obou stran, dát na talíř.
V kastrole zkaramelizovat cukr, přidat 1 lžíci sádla, rozmíchat, přidat kořenovou zeleninu, smažit 2 minuty, přidat cibuli, smažit 4 minuty, míchat.
Přidat koření, víno, zredukovat na 1/3, maso i se šťávou, kterou pustilo, podlít horkým vývarem, dusit, až je maso měkké, občas podlévat.
Maso vyndat, přidat džem, citrónovou šťávu, případně vývar, provařit, dochutit pepřem, solí.
Příloha: šťouchané brambory, bramborové noky.
Víno: Cabernet Sauvignon.