- 1 kg srnčího masa
- 15 dkg plátků špeku nebo anglické slaniny
- 1 lžíce sádla
- 4 rajčata, oloupat, drobně nakrájet
- 2 lžíce kečupu
- ½ lžičky chilli
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička worcestrové omáčky
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 6 lžic citrónové šťávy
- 2 lžíce octa
- 1 lžíce medu
- ½ lžičky estragonu
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 dcl červeného vína
- hovězí vývar
- pepř
- sůl
1. Smíchat ocet, citrónovou šťávu, sladkou papriku, estragon, med, kečup, hořčici, worcestrovou omáčku, chilli.
2. Směsí potřít maso, překrýt špekem, upevnit nití, dát do pekáče.
3. Troubu rozehřát na 220°C, dát do trouby péct na sádle, podlévat vývarem,
4. Prvních 15 minut péct při 220°C, pak snížit teplotu na 180°C, péct dalších 45 minut, měkké maso vyndat.
5. Vypečenou šťávu odvařit na tuk, přidat mouku, osmahnout, zředit vínem, zredukovat, přidat vývar.
6. Šťávu slít do kastrolu, provařit 20 minut, podle potřeby ředit vývarem, ochutit pepřem a solí.
Příloha: různě upravené brambory, rýže.
Víno: Modrý Portugal.