1,5 kg zaječího předku, rozdělit na porce, osolit, opepřit
0,6 dcl drůbeží vývar
2 dcl červeného vína (Svatovavřinecké)
1 mrkev, nakrájet na tenké plátky
1 petržel, nakrájet na tenké plátky
1/8 celeru, nakrájet na tenké plátky
1 cibule, drobně nakrájet
2 lžíce sádla
50 g slaniny, drobně nakrájet
3 polévkové lžíce švestkových povidel
50 g oloupaných mandlí
50 g sušených švestek, podélně přepůlit
1 lžíce brusinkového želé nebo kompotu
1 lžíce nastrouhaného perníku
šťáva z ½ citrónu
6 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
2 bobkové listy
2 hřebíčky
½ lžičky tymiánu
pepř
sůl
Jíška
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
Mouku opražit, přidat máslo, osmažit, zředit vývarem, provařit 30 minut.
V hrnci rozehřát sádlo, přidat špek, přidat mrkev, celer, petržel, smažit 3 minuty, míchat, přidat cibuli, smažit 5 minut, míchat, přidat koření.
Přidat maso osmažit ze všech stran, přidat víno, zredukovat, přidat zředěnou jíšku, dusit.
Po 30 minutách přidat, švestky, švestková povidla, rozinky, brusinky, mandle, jíšku, perník, dusit 15 minut.
Přidat citrónovou šťávu, promíchat.
Maso vyjmout, položit na talíř, přikrýt alobalem.
Z omáčky vyndat bobkové listy, celá koření, omáčku rozmixovat, dochutit pepřem, solí.
Příloha: kynutý knedlík, noky.
Víno: Svatovavřinecké.