- 1 kg zvěřiny, nakrájet na kostky, osolit, opepřit
- sádlo na smažení
- 50 g špeku, nakrájet na kostičky
- 2 velké cibule, drobně nakrájet
- 2 menší mrkve, drobně nakrájet
- 1 petržel, drobně nakrájet
- celer, drobně nakrájet
- 1 lžička cukru
- 2 hřebíčky
- 2 bobkový list
- 6 celých pepřů
- 6 kuliček jalovce
- 4 dcl červeného vína
- 2 dcl vývaru
- citrónová šťáva z ½ poloviny citrónu
- 1 lžíce brusinkové marmelády (šípkové)
- 1 lžíce hladké mouky
- tymián
- pepř
- sůl
1. Maso dát do kastrolu, přidat pepř, tymián, citrónovou šťávu, rozpuštěné máslo, promíchat, marinovat nejméně 12 hodin.
1. Na pánvi rozpustit sádlo, krátce osmažit maso, dát na talíř.
2. Výpek na pánvi vydusit, zaprášit moukou, udělat jíšku, zředit vývarem, krátce provařit.
3. Do tlakového hrnce dát cukr, nechat zkaramelizovat, přidat špek, sádlo.
4. Přidat mrkev, celer, petržel, pepř, sůl, smažit cca 5 minut, míchat.
5. Přidat cibuli, smažit 5 minut, míchat.
6. Přidat marmeládu, koření, míchat, až se marmeláda rozpustí.
7. Přidat víno, úplně zredukovat, přidat maso i se šťávou, kterou pustilo.
8. Přidat jíšku, doplnit vývar tak, aby maso bylo ze 4/5 zakryté.
9. Dusit v tlakovém hrnci 25 minut.
10. Šťávu podle potřeby zředit vývarem, dochutit, solí a pepřem.