- 12 daňčích (jeleních) řízků (každý cca 50 g) z vykostěného hřbetu nebo z kýty
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 sádla
- 250 ml pomerančové šťávy
- 3 lžíce medu
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžíce másla
- 200 g čerstvých hříbků, nakrájet na plátky
- 200 g růžičkové kapusty, nakrájet na tenké proužky
- 150 g mrkve, nakrájet na tenké proužky
- tymián
- pepř
- sůl
1. Maso osolit, opepřit, tymiánem, poprášit hladkou moukou.
2. V pánvi rozehřát 1 lžíci sádla, osmažit řízky, 6 minut na každé straně, nejdříve krátce prudce.
3. Maso vyndat, dát do tepla.
4. Do pánve přidat pomerančovou šťávu, med, citrónovou šťávu, míchat, vařit do zhoustnutí, odstavit z ohně, míchat lžíci
másla.
5. Nakonec zjemníme lžící másla a dochutíme rozehřát 1lžíci sádla, přidat houby, mrkev, kapustu, smažit, až zelenina zkřehne,
přidat sůl, tymián.
Prezentace: hotové maso prohřát ve šťávě, maso prokládat smaženou zeleninou s houbami.