- 1,2 kg srnčí plece, nakrájet na kostky 3 cm
- 60 g špeku, drobně nakrájet
- 2 lžíce sádla
- 4 cibule, drobně nakrájet
- 3 rajčata, oloupat, rozmixovat
- 2 lžičky sladké papriky
- 5 zrnek jalovce, rozmačkat
- 4 zrnka pepře
- bobkový list
- nastrouhat kůru z ½ citrónu
- ½ lžíce rybízové marmelády
- 1 dcl červeného vína (nemusí být)
- ½ litru hovězího vývaru
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- pepř
- sůl
1. Připravit jíšku: v menším kastrolu krátce opražit hladkou mouku, přidat máslo, 1 minutu na mírném ohni míchat, za stálého míchání zředit vývarem, provářet, míchat.
2. Maso osolit, opepřit, nechat ležet.
3. Na pánvi rozpustit sádlo, postupně osmažit maso dát na talíř.
4. V kastrolu rozpustit špek, přidat cibuli, osmažit, přidat papriku, promíchat.
5. Přidat rybízovou marmeládu, promíchat, přidat víno, téměř odvařit.
6. Přidat rajčata, osmažené maso, šťávu, kterou pustilo, přidat vývar s rozpuštěnou jíškou, jalovec, pepř, bobkový list, citrónovou kůru.
7. Dusit, podlévat.
Příloha: vařené brambory, knedlíky, rýže.
Víno: Svatovavřinecké.