• O portálu

    Autor portáluje vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portálmá ambice seznámit zájemce s těmito pravidly.

    Na portálunaleznete recepty na přípravu klasických českých jídel s použitím klasických surovin, kam nepochybně patří vepřové sádlo nebo jíška. Jsou zde i pokrmy z arabské, čínské, italské, maďarské, řecké kuchyně a další. Francouzská kuchyně není výslovně uváděna, ale její technologické postupy se prolínají do různých jídel, zejména omáček.

    Recepty jsou shromažďovány od roku 1982 a všechny, které jsou na portálupředkládány, byly vyzkoušeny. Naprostá většina receptů je upravena nebo doplněna. Jednak aby byla vylepšena chuť pokrmů, ale také proto, aby nebyla narušena případná autorská práva. Ne všechny recepty však bylo možné upravit, protože by byla narušena originalita chuti pokrmu. To platí především o české klasice. Klasické české bramborové pokrmy mají jasně daný technologický postup. To samé platí ohledně přípravy knedlíků a typických českých koláčů a buchet. A pokud chceme tyto tradiční technologické postupy zachovat i pro budoucnost, není prostor pro přílišnou kreativitu. Jen minimální zásahy byly možné u čínských pokrmů, neboť u čínských pokrmů je velmi důležité dodržovat předepsané postupy a váhová množství jednotlivých ingrediencí. Jen tak předložíte na stejný stůl 10 čínských předkrmů a 20 čínských jídel a každé z nich bude mít svoji originální a jedinečnou chuť.  

    Dovoluji si předložit vám jedno doporučení. Vždy vařte podle předpisu. Všechny suroviny si připravte předem v příslušném množství do jednotlivých misek. Na nic nezapomenete, vaření vám půjde od ruky a vždy dosáhnete požadovaného chuťového i estetického výsledku.

Co je Chef's?
úterý 17 říj 2017
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Vytisknout

Drůbeží maso - seznam receptů

ZÁKLADNÍ PRAVIDLO PRO PEČENÍ KUŘETE
SMAŽENÁ KUŘECÍ PRSA – základní postup
ŠŤÁVA K DRŮBEŽI
PŘEPUŠTĚNÉ MÁSLO

SALÁTY
KUŘECÍ SALÁT
DRŮBEŽÍ SALÁT
KUŘECÍ SALÁT S NIVOU
KUŘECÍ SALÁT SANTA ANNA
KUŘECÍ SALÁT S KOZÍM SÝREM
KUŘECÍ SALÁT S MEDOVÝM DRESINKEM
PÁLIVÝ KRŮTÍ SALÁT
TEPLÝ SALÁT Z KROCANA A HUB
SALÁT Z KRŮTY A ANANASU A SÝRU  
SALÁT Z KACHNY NEBO HUSY
TEPLÝ SALÁT Z KUŘECÍCH JATER S HOUBAMI A ČEKANKOU

KUŘE
PEČENÉ KUŘE
KUŘECÍ ROLÁDA
GALANTINA Z KUŘETE
KUŘE MARENGO
RAGÚ Z KUŘETE
KUŘE NA PAPRICE
MARINOVANÉ KUŘE
KOHOUTEK NA VÍNĚ
KUŘE NA MERUŇKÁCH
KUŘE S MERUŇKOVOU OMÁČKOU
PÁLIVÉ KUŘE S TAGLIATE
PÁLIVÉ KUŘE S JOGURTEM
KUŘE DUŠENÉ V ZELENINĚ
KUŘE NA HŘÍBKÁCH A ZELÍ
KUŘE S VLAŠSKÝMI OŘECHY
MAROCKÉ CITRÓNOVÉ KUŘE
KUŘE DUŠENÉ NA HOUBÁCH
KUŘE S NÁDIVKOU Z FAZOLÍ
KUŘE S RÝŽOVOU NÁDIVKOU 
KUŘE S MEXICKOU NÁDIVKOU
KUŘE SE ŽAMPIÓNY A SLANINOU
KUŘE NA PAPRICE NA MAĎARSKÝ ZPŮSOB
KUŘE DUŠENÉ NA HOUBÁCH SE SMETANOU
MARINOVANÉ KUŘE S CITRÓNEM A ČESNEKEM
KUŘE PLNĚNÉ VEPŘOVÝM MASEM A HROZINKAMI
KUŘE S NÁDIVKOU Z CHORIZA FAZOLÍ A BRAMBOR
KUŘE (perlička, bažant) S UZENÝM MASEM A HOUBAMI
Kuřecí prsa
SMAŽENÁ KUŘECÍ (KRŮTÍ) PRSA
KUŘECÍ PRSA S CIBULÍ A ČEKANKOU
KUŘECÍ PRSA V LISTOVÉM TĚSTĚ S ŽAMPIÓNOVOU OMÁČKOU
KUŘECÍ PRSA V PARMSKÉ ŠUNCE SE ŠŤOUCHANÝMI BRAMBORAMI
Kuřecí nohy
PLNĚNÁ KUŘECÍ STEHNA
NADÍVANÁ KUŘECÍ STEHNA
PEČENÁ KUŘECÍ STEHNA SE ZELENINOU
SMAŽENÁ KUŘECÍ STEHNA S RATATOUILLE
KUŘECÍ STEHNA NEBO KUŘE PO ORVIETSKU
KUŘECÍ STEHNA S TYMIÁNOVÝMI BRAMBORY A SMAŽENOU CUKETOU A VINNOU REDUKCÍ
PÁLIVÉ KUŘECÍ PALIČKY
PALAČINKY PLNĚNÉ KUŘETEM NA PAPRICE
KUŘECÍ NOHY (SPODNÍ ČÁST) NA ČERVENÉM VÍNĚ
Kuřecí křidélka
KŘIDÉLKA PĚTI VŮNÍ
KŘIDÉLKA PĚTI VŮNÍ 2
GRILOVANÁ PIKANTNÍ KUŘECÍ KŘIDÉLKA
KUŘECÍ ZÁVITKY S HOUBAMI
GALANTINA Z KUŘECÍCH PRSOU
OBALOVANÉ DÍLY KUŘETE S OMÁČKOU
KUŘECÍ MASO SE SMETANOVOU OMÁČKOU

PAELLA
PŮVODNÍ PAELLA
JAMBALAYA I.
JAMBALAYA II.
JAMBALAYA III.
KUŘECÍ FATAJA
KUŘE TANDOORI
KUŘE V JOGURTU
KUŘECÍ PICCATA A HOUBY
CACCIATORE DLE RAKOVNICKÉHO MISTRA
KUŘECÍ SUPREME DLE RAKOVNICKÉHO MISTRA

SMĚS NA POTŘENÍ KUŘETE POD KŮŽÍ

KUŘE S MEDEM

SMAŽENÁ KUŘECÍ PRSA – základní postup
PÁLIVÉ KUŘE S MEDEM
KOUSKY KUŘETE S MEDEM
KŘIDÉLKA S MEDEM A SKOŘICÍ
PÁLIVÉ MEDOVÉ KUŘECÍ NOHY
KOUSKY KUŘETE PEČENÉ V MEDU
PÁLIVÉ KUŘE S MANGEM A MEDEM
PÁLIVÉ CITRÓNOVÉ KUŘE S MEDEM
MEDOVÁ SLADKO-KYSELÁ KŘIDÉLKA
KUŘE S MEDEM A SALÁTEM JAKO WALDORF
KUŘE NADÍVANÉ RÝŽÍ A HOUBAMI S MEDEM
GLAZOVANÉ KUŘE S PÁLIVÝMI TŘEŠNĚMI A MEDEM
MEDOVÉ KUŘE S PAPRIKOU, RAJČETEM A OLIVOVÝM OLEJEM
KUŘECÍ PRSA S KOŘENĚNOU MEDOVOU POMERANČOVOU GLAZUROU

KOHOUTEK NA VÍNĚ
SLEPICE NA PAPRICE

HOLOUBATA
DUŠENÁ HOLOUBATA NA VÍNĚ
PEČENÁ HOLOUBATA S NÁDIVKOU

KACHNA, HUSA
PEČENÁ KACHNA
KACHNÍ PRSA
HUSÍ PRSA NA VÍNĚ
KACHNÍ PRSA S OLIVAMI
PEČENÁ KACHNA NA DIVOKO
PEČENÁ HUSA NA GROBSKÝ ZPŮSOB
KACHNA S MEDEM A RŮŽOVOU VODU
CASSOULET

KROCAN, KRŮTA

Krocan
PEČENÝ KROCAN
ZÁKLADNÍ PEČENÝ KROCAN
JEDNODUCHÝ PEČENÝ KROCAN
GULÁŠ Z KROCANA

Krůta
GULÁŠ Z KRŮTY
PEČENÁ KRŮTÍ KÝTA
KRŮTÍ ROLÁDA SE ŠPENÁTEM
MEDOVÁ KRŮTÍ MASOVÁ SMĚS
KRŮTÍ PRSA A SÝROVÝ VELUTE
KRŮTÍ ROLÁDA S NÁPLNÍ A KAŠÍ
KROCAN S BYLINAMI A NÁDIVKOU
GLAZOVANÉ KRŮTÍ MASO S MEDEM
KRŮTÍ PRSA S KUSKUSEM A MEDEM
KRŮTÍ STEHNA NA JALOVCI S BÍLÝM VÍNEM
KRŮTÍ PLÁTKY S TAPENÁDOU A RATATOUILLE
GORDON BLUE - KRŮTA SE SÝROVOU OMÁČKOU
KRŮTÍ PRSA PLNĚNÁ MLETÝM VEPŘOVÝM MASEM
GRILOVANÉ KRŮTÍ PLÁTKY S BYLINKOVÝM MÁSLEM
KRŮTÍ NUDLIČKY S HOUBAMI A SMETANOVOU OMÁČKOU S RAJČATY
Omáčky
OMÁČKA S HOUBAMI KE KROCANOVI
SILNÁ OMÁČKA K PEČENÉMU KROCANOVI
ZESÍLENÁ OMÁČKA K PEČENÉMU KROCANOVI
JEDNODUCHÁ OMÁČKA K PEČENÉMU KROCANOVI

Nádivky
KLASICKÁ NÁDIVKA
VELIKONOČNÍ NÁDIVKA
NÁDIVKA DO KROCANA
NÁDIVKA S TURMERIKEM
NÁDIVKA S TURMERIKEM A ŠALVĚJÍ
NÁDIVKA DO KRŮTY A KROCANA

ŠŤÁVA K DRŮBEŽI, RYBÁM, DUŠENÉ ZELENINĚ

Vnitřnosti
Recepty na úpravu vnitřností jsou v oddíle "Masa" - "Vnitřnosti".

Připojte se k nám na facebooku

 

Doporučujeme