• O portálu

    Autor portáluje vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portálmá ambice seznámit zájemce s těmito pravidly.

    Na portálunaleznete recepty na přípravu klasických českých jídel s použitím klasických surovin, kam nepochybně patří vepřové sádlo nebo jíška. Jsou zde i pokrmy z arabské, čínské, italské, maďarské, řecké kuchyně a další. Francouzská kuchyně není výslovně uváděna, ale její technologické postupy se prolínají do různých jídel, zejména omáček.

    Recepty jsou shromažďovány od roku 1982 a všechny, které jsou na portálupředkládány, byly vyzkoušeny. Naprostá většina receptů je upravena nebo doplněna. Jednak aby byla vylepšena chuť pokrmů, ale také proto, aby nebyla narušena případná autorská práva. Ne všechny recepty však bylo možné upravit, protože by byla narušena originalita chuti pokrmu. To platí především o české klasice. Klasické české bramborové pokrmy mají jasně daný technologický postup. To samé platí ohledně přípravy knedlíků a typických českých koláčů a buchet. A pokud chceme tyto tradiční technologické postupy zachovat i pro budoucnost, není prostor pro přílišnou kreativitu. Jen minimální zásahy byly možné u čínských pokrmů, neboť u čínských pokrmů je velmi důležité dodržovat předepsané postupy a váhová množství jednotlivých ingrediencí. Jen tak předložíte na stejný stůl 10 čínských předkrmů a 20 čínských jídel a každé z nich bude mít svoji originální a jedinečnou chuť.  

    Dovoluji si předložit vám jedno doporučení. Vždy vařte podle předpisu. Všechny suroviny si připravte předem v příslušném množství do jednotlivých misek. Na nic nezapomenete, vaření vám půjde od ruky a vždy dosáhnete požadovaného chuťového i estetického výsledku.

Co je Chef's?
sobota 24 čen 2017
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Vytisknout

Sýry - seznam receptů

SALÁTY
SÝROVÝ SALÁT
SALÁT S ROMADÚREM
SALÁT SE SÝREM NIVA
OVOCNÝ SALÁT S NIVOU
SÝROVÝ SALÁT A JABLKA
SÝROVÝ SALÁT SE SLEDI
SÝROVÝ SALÁT S CELEREM
SÝROVÝ SALÁT S OVOCEM
SÝROVÝ SALÁT S TUŇÁKEM
SÝROVÝ SALÁT S MANDLEMI
RAKOVNICKÝ SÝROVÝ SALÁT
SÝROVÝ SALÁT SE ZELENINOU
OVOCNÝ SALÁT S HERMELÍNEM
SALÁT SE SÝREM NIVA A KUŘECÍM MASEM
SÝROVÝ SALÁT S ŘEDKVIČKAMI A CELEREM

OMÁČKY, ZÁLIVKY
SÝROVÁ OMÁČKA
SÝROVÁ OMÁČKA SE ŽAMPIÓNY
ZÁLIVKA Z NIVY
ZÁLIVKA Z NIVY II.
SÝROVÁ ZÁLIVKA Z LUČINY

POMAZÁNKY
TVAROHOVÁ POMAZÁNKA
TVARŮŽKOVÁ POMAZÁNKA
POMAZÁNKA Z ROMADÚRU

POMAZÁNKA Z ROMADÚRU II.
BUDAPEŠŤSKÁ POMAZÁNKA
TVAROHOVĚ-KŘENOVÁ POMAZÁNKA
POMAZÁNKA Z TAVENÉHO SÝRA S OŘECHY
POMAZÁNKA Z TAVENÉHO SÝRA S KŘENEM
POMAZÁNKA Z TAVENÉHO SÝRA S ČESNEKEM
BRYNZOVÁ POMAZÁNKA S RAJČATY A PAPRIKOU
POMAZÁNKA Z TAVENÉHO SÝRA S UZENINOU A VEJCI

PŘEDKRMY
SÝROVÉ TYČINKY
NAKLÁDANÝ HERMELÍN
VEJCE PLNĚNÁ SÝROVOU PĚNOU
VEJCE SE SÝREM NA POLSKÝ ZPŮSOB
RAJČATA PLNĚNÁ KRÉMEM Z TAVENÉHO SÝRA

HLAVNÍ JÍDLA
SMAŽENÝ SÝR
SÝROVÝ NÁKYP
NOKY S BRYNZOU
HOLANDSKÉ ŘÍZKY
BRYNZOVÉ HALUŠKY
SÝROVÉ BRAMBORÁKY
PAPRIKY PLNĚNÉ NIVOU
SMAŽENÉ TVARŮŽKOVÉ ŠIŠKY
RAKOVNICKÉ SÝROVÉ PLACKY
RAKOVNICKÉ SÝROVÉ KROKETY
PENNE S OMÁČKOU Z TVARŮŽKŮ
SMAŽENÝ SÝR S UZENÝM MASEM
OMELETA S NIVOU
OMELETA SE SÝREM A RAJČATY
OMELETA SE SÝREM A HRÁŠKEM
RAKOVNICKÝ MASOVÝ NÁKYP SE SÝREM
PEČENÉ BRAMBOROVÉ PLÁTKY SE SÝREM
SMAŽENÉ OLOMOUCKÉ TVARŮŽKY SE ŠUNKOU
PEČENÉ BRAMBOROVÉ PLÁTKY S BALKÁNSKÝM SÝREM

DEZERTY
BROSKVE S KRÉMEM
TVAROHOVÝ TRHANEC

TVAROHOVÝ KÁVOVÝ KRÉM

Připojte se k nám na facebooku

 

Doporučujeme