• O portálu

    Autor portáluje vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portálmá ambice seznámit zájemce s těmito pravidly.

    Na portálunaleznete recepty na přípravu klasických českých jídel s použitím klasických surovin, kam nepochybně patří vepřové sádlo nebo jíška. Jsou zde i pokrmy z arabské, čínské, italské, maďarské, řecké kuchyně a další. Francouzská kuchyně není výslovně uváděna, ale její technologické postupy se prolínají do různých jídel, zejména omáček.

    Recepty jsou shromažďovány od roku 1982 a všechny, které jsou na portálupředkládány, byly vyzkoušeny. Naprostá většina receptů je upravena nebo doplněna. Jednak aby byla vylepšena chuť pokrmů, ale také proto, aby nebyla narušena případná autorská práva. Ne všechny recepty však bylo možné upravit, protože by byla narušena originalita chuti pokrmu. To platí především o české klasice. Klasické české bramborové pokrmy mají jasně daný technologický postup. To samé platí ohledně přípravy knedlíků a typických českých koláčů a buchet. A pokud chceme tyto tradiční technologické postupy zachovat i pro budoucnost, není prostor pro přílišnou kreativitu. Jen minimální zásahy byly možné u čínských pokrmů, neboť u čínských pokrmů je velmi důležité dodržovat předepsané postupy a váhová množství jednotlivých ingrediencí. Jen tak předložíte na stejný stůl 10 čínských předkrmů a 20 čínských jídel a každé z nich bude mít svoji originální a jedinečnou chuť.  

    Dovoluji si předložit vám jedno doporučení. Vždy vařte podle předpisu. Všechny suroviny si připravte předem v příslušném množství do jednotlivých misek. Na nic nezapomenete, vaření vám půjde od ruky a vždy dosáhnete požadovaného chuťového i estetického výsledku.

Co je Chef's?
sobota 18 kvě 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Vytisknout

Italská kuchyně - seznam receptů

PŘEDKRMY
ZÁKLADNÍ FOCACCIA
FOCACCIA
ANTIPASTA
BRUCHETTA
PEČENÝ SALÁT
VITELLO TONATO
DOMÁCÍ RICOTTA 
TEPLÝ ZELENINOVÝ SALÁT
RAJČATA S MOZZARELLOU

POLÉVKY
MINESTRONE

OMÁČKY
PESTO
BAZALKOVÉ PESTO SE SLUNEČNICOVÝMI SEMÍNKY
BOLOŇSKÁ OMÁČKA
ŽAMPIÓNOVÉ SUGO
OMÁČKA NA TĚSTOVINY
ZÁKLADNÍ OMÁČKA SUGO
ZÁKLADNÍ OMÁČKA NA PIZZU 
MASOVÁ OMÁČKA S RAJČATY
OMÁČKA Z TUŇÁKA A ANČOVIČEK
RAJČATOVÁ OMÁČKA S HOUBAMI NA ŠPAGETY
RAJČATOVÁ OMÁČKA S MÁTOU NA TĚSTOVINY
OMÁČKA NA TĚSTOVINY S PANČETOU A ČERSTVÝM SÝREM
RATATOUILLE

TĚSTOVINY
ŠPAGETY CARBONARA
ŠPAGETY S JEDNODUCHOU RAJČATOVOU OMÁČKOU
ŠPAGETY S TUŇÁKEM (i sardinky) A S HŘÍBKY NEBO ŽAMPIONY
ŠPAGETY S OMÁČKOU ZE SARDINEK A POSYPEM ZE STROUHANKY
PENNE ARRABBIATA
PENNE S OMÁČKOU AMATRICIANA
PENNE SE SÝROVOU OMÁČKOU A S HOUBAMI
FETTUCINE NEBO SPAGHETTI S KUŘECÍMI VNITŘNOSTMI
FETTUCINE S OŘÍŠKOVOU OMÁČKOU A PLÍSŇOVÝM SÝREM
FARFALLE S KUŘETEM A KRÉMOVOU OMÁČKOU
TĚSTOVINY S OLIVAMI
PÁLIVÉ KRÁTKÉ TĚSTOVINY
TĚSTOVINY S PLÍSŇOVÝM SÝREM
TĚSTOVINY SE SÝREM A HOUBAMI
TĚSTOVINY S HOUBAMI A RAJČATY
TĚSTOVINY S RAJČATOVOU OMÁČKOU A OLIVAMI
TĚSTOVINY S KLASICKOU RAJČATOVOU OMÁČKOU
ZÁKLADNÍ TĚSTO NA PIZU A CALZONES

NOKY
NOKY BRAMBOROVÉ
NOKY SE SÝROVOU OMÁČKOU
NOKY BRAMBOROVÉ S HOVĚZÍMI PLÁTKY (krůtími plátky)
NOKY S LUČINOU A JEDNODUCHOU RAJČATOVOU OMÁČKOU

RYBY
TRESKA S OLIVAMI

MASA
TELECÍ
OSSO BUCO
SALTIMBOCCA
HOVĚZÍ
BOLLITO MISTO
BOLOŇSKÉ RAGÚ
HOVĚZÍ NA ČERVENÉM VÍNĚ
PEČENÉ HOVĚZÍ S HOUBOVOU OMÁČKOU NA VÍNĚ
KRÁLÍK
ZADĚLÁVANÝ KRÁLÍK
SAUTÉ Z KRÁLÍKA NA ITALSKÝ ZPŮSOB
DRŮBEŽ
LOVECKÉ KUŘE
MYSLIVECKÉ KUŘE

KUŘECÍ FRICASSÉE I.
KUŘECÍ FRICASSÉE II.
KACHNA NA OLIVÁCH
KACHNA NA POMERANČÍCH

VNITŘNOSTI
JÁTRA S CIBULÍ A MARMELÁDOU

GREMOLATA

Připojte se k nám na facebooku

 

Doporučujeme