• O portálu

    Autor portáluje vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portálmá ambice seznámit zájemce s těmito pravidly.

    Na portálunaleznete recepty na přípravu klasických českých jídel s použitím klasických surovin, kam nepochybně patří vepřové sádlo nebo jíška. Jsou zde i pokrmy z arabské, čínské, italské, maďarské, řecké kuchyně a další. Francouzská kuchyně není výslovně uváděna, ale její technologické postupy se prolínají do různých jídel, zejména omáček.

    Recepty jsou shromažďovány od roku 1982 a všechny, které jsou na portálupředkládány, byly vyzkoušeny. Naprostá většina receptů je upravena nebo doplněna. Jednak aby byla vylepšena chuť pokrmů, ale také proto, aby nebyla narušena případná autorská práva. Ne všechny recepty však bylo možné upravit, protože by byla narušena originalita chuti pokrmu. To platí především o české klasice. Klasické české bramborové pokrmy mají jasně daný technologický postup. To samé platí ohledně přípravy knedlíků a typických českých koláčů a buchet. A pokud chceme tyto tradiční technologické postupy zachovat i pro budoucnost, není prostor pro přílišnou kreativitu. Jen minimální zásahy byly možné u čínských pokrmů, neboť u čínských pokrmů je velmi důležité dodržovat předepsané postupy a váhová množství jednotlivých ingrediencí. Jen tak předložíte na stejný stůl 10 čínských předkrmů a 20 čínských jídel a každé z nich bude mít svoji originální a jedinečnou chuť.  

    Dovoluji si předložit vám jedno doporučení. Vždy vařte podle předpisu. Všechny suroviny si připravte předem v příslušném množství do jednotlivých misek. Na nic nezapomenete, vaření vám půjde od ruky a vždy dosáhnete požadovaného chuťového i estetického výsledku.

Co je Chef's?
sobota 24 čen 2017
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Vytisknout

Hovězí masa - seznam receptů

TATARSKÝ BIFTEK
CARPACCIO od r. 1950

CARPACCIO jednoduché
ANGLICKÝ ROASTBEEF

SVÍČKOVÁ
STEAK ZE SVÍČKOVÉ základní postup
SVÍČKOVÉ ŘEZY
TYROLSKÉ SVÍČKOVÉ ŘEZY
SVÍČKOVÉ ŘEZY S ŽAMPIÓNY
SVÍČKOVÉ ŘEZY PO MYSLIVECKU
FILET MIGNON S HOUBAMI

ROŠTĚNEC NÍZKÝ, VYSOKÝ
ROŠTĚNÁ
ROŠTĚNÁ II.
ROASTBEEF
CIKÁNSKÁ PEČENĚ
PLNĚNÁ ROŠTĚNKA
DUŠENÉ ROŠTĚNKY
ROŠTĚNÁ S KŘENEM
ROŠTĚNÁ NA ROŠTU
ZNOJEMSKÁ PEČENĚ
BIFTEK WELLINGTON
BAVORSKÉ ROŠTĚNKY
ŠVÝCARSKÁ ROŠTĚNÁ
ROŠTĚNÁ NA HOUBÁCH
ROŠTĚNKY NA VÍNĚ
ROŠTĚNKY NA SLANINĚ
ROŠTĚNKY ESTERHÁZY
ROŠTĚNKY PLNĚNÉ LEČEM
ROŠTĚNKY NA VÍNĚ S KŘENEM
ROŠTĚNKY V SÝROVÉM TĚSTÍČKU
ROŠTĚNKY NA VÍNĚ SE ŽAMPIÓNY
ROŠTĚNÁ NA VÍNĚ, PÓRKU A GINU
ROŠTĚNÁ SE SARDELOVOU PASTOU
ROŠTĚNKY DUŠENÉ VE VINNÉ REDUKCI
SMAŽENÉ ŘÍZKY Z VYSOKÉHO ROŠTĚNCE
HOVĚZÍ, ZVĚŘINA SE SMETANOVOU OMÁČKOU
HOVĚZÍ S MEDEM A PÁLIVÝM MEDOVÝM KUSKUSEM
HOVĚZÍ NUDLIČKY S HOUBAMI A SMETANOVOU OMÁČKOU S RAJČATY

HOVĚZÍ ZADNÍ
DUŠENÉ HOVĚZÍ
HOVĚZÍ PEČENĚ
CHILLI CON CARNE
BAVORSKÁ PEČENĚ
HOVĚZÍ S HOUBAMI
ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK
MYSLIVECKÁ PEČENĚ
HOVĚZÍ NA HŘÍBKÁCH
VAŘENÉ HOVĚZÍ MASO
SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ
SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ II.
KŘEHKÁ HOVĚZÍ PEČENĚ
PLNĚNÉ HOVĚZÍ ZÁVITKY
HOVĚZÍ MASO NA SLANINĚ
RAKOVNICKÉ HOVĚZÍ PLÁTKY
HOVĚZÍ S CIBULOVOU OMÁČKOU
DUŠENÉ HOVĚZÍ MASO NA ZELENINĚ
NOVOMĚSTSKÉ HOVĚZÍ NA ZÁZVORU
HOVĚZÍ DUŠENÉ NA VÍNĚ A RATATOUILLE
PROUŽKY HOVĚZÍHO SE SKOŘICÍ NA RAKOVNICKÝ ZPŮSOB
PEČENÉ HOVĚZÍ MASO S LAHODNOU RAKOVNICKOU OMÁČKOU
HOVĚZÍ OHÁŇKA NA ČERVENÉM VÍNĚ
HAMBURGER

HOVĚZÍ PŘEDNÍ
HOVĚZÍ PŘEDNÍ
HOVĚZÍ STROGANOFF
HOVĚZÍ NA GUINESSU
BURGUNDSKÉ HOVĚZÍ
HOVĚZÍ KLIŽKA NA VÍNĚ
POMALU DUŠENÉ HOVĚZÍ PŘEDNÍ S KOSTÍ
PEČENÁ HOVĚZÍ ŽEBRA S OMÁČKOU Z ČERVENÉHO VÍNA

ŽEBRA
PEČENÁ HOVĚZÍ ŽEBRA
PEČENÁ HOVĚZÍ ŽEBRA SE ŽAMPIÓNY
PEČENÁ HOVĚZÍ ŽEBRA S OMÁČKOU Z ČERVENÉHO VÍNA
HOVĚZÍ ŽEBRA NA GRILU

GULÁŠE, RAGÚ
HOVĚZÍ GULÁŠ
ZNOJEMSKÝ GULÁŠ
HOSPODSKÝ GULÁŠ
RAKOVNICKÝ GULÁŠ
JEDNODUCHÝ GULÁŠ
GULÁŠ OD BEROUNKY
RAGÚ ZE ČTYŘ MAS
PÖRKÖLT
TOKÁNY [tokáň]
MAĎARSKÝ KLASICKÝ GULÁŠ
KOTLÍKOVÝ GULÁŠ (Bográcsgulyás)
GULYÁS, PÖRKÖLT, TOKÁNY, PAPRIKÁŠ - ROZDÍLY
STARÉ PRÁDLO

TELECÍ
OSSO BUCO
TELECÍ ŘÍZKY
TELECÍ ZÁVITKY
TELECÍ NA PAPRICE
ŠTĚPÁNSKÁ PEČENĚ
HAMBURSKÁ PEČENĚ
NADÍVANÉ TELECÍ HRUDÍ
TELECÍ KÝTA NA SLANINĚ
ZADĚLÁVANÉ TELECÍ MASO
TELECÍ HŘBET NA HŘÍBKÁCH
TELECÍ KARBANÁTKY

ŠŤÁVA K HOVĚZÍMU MASU
PŘEPUŠTĚNÉ MÁSLO

Připojte se k nám na facebooku

 

Doporučujeme