• O portálu

    Autor portáluje vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portálmá ambice seznámit zájemce s těmito pravidly.

    Na portálunaleznete recepty na přípravu klasických českých jídel s použitím klasických surovin, kam nepochybně patří vepřové sádlo nebo jíška. Jsou zde i pokrmy z arabské, čínské, italské, maďarské, řecké kuchyně a další. Francouzská kuchyně není výslovně uváděna, ale její technologické postupy se prolínají do různých jídel, zejména omáček.

    Recepty jsou shromažďovány od roku 1982 a všechny, které jsou na portálupředkládány, byly vyzkoušeny. Naprostá většina receptů je upravena nebo doplněna. Jednak aby byla vylepšena chuť pokrmů, ale také proto, aby nebyla narušena případná autorská práva. Ne všechny recepty však bylo možné upravit, protože by byla narušena originalita chuti pokrmu. To platí především o české klasice. Klasické české bramborové pokrmy mají jasně daný technologický postup. To samé platí ohledně přípravy knedlíků a typických českých koláčů a buchet. A pokud chceme tyto tradiční technologické postupy zachovat i pro budoucnost, není prostor pro přílišnou kreativitu. Jen minimální zásahy byly možné u čínských pokrmů, neboť u čínských pokrmů je velmi důležité dodržovat předepsané postupy a váhová množství jednotlivých ingrediencí. Jen tak předložíte na stejný stůl 10 čínských předkrmů a 20 čínských jídel a každé z nich bude mít svoji originální a jedinečnou chuť.  

    Dovoluji si předložit vám jedno doporučení. Vždy vařte podle předpisu. Všechny suroviny si připravte předem v příslušném množství do jednotlivých misek. Na nic nezapomenete, vaření vám půjde od ruky a vždy dosáhnete požadovaného chuťového i estetického výsledku.

Co je Chef's?
úterý 17 říj 2017
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Vytisknout

Omáčky + marinády - seznam receptů

VÝVARY
HOVĚZÍ VÝVAR - MASOVÝ VÝVAR A
VÝVAR Z BÍLÝCH KOSTÍ - VÝVAR B
DRŮBEŽÍ VÝVAR - VÝVAR C
HOUBOVÝ VÝVAR
VÝVAR ZE ZVĚŘINY (srnčí, dančí, jelení)
JEDNODUCHÝ RYBÍ VÝVAR PRO POUŽITÍ DO OMÁČEK
ZELENINOVÝ VÝVAR

ZÁKLADNÍ BÍLÉ OMÁČKY

ZÁKLADNÍ SVĚTLÁ OMÁČKA
RAKOVNICKÁ ZÁKLADNÍ SVĚTLÁ OMÁČKA OCHUCENÁ

OMÁČKY S BEŠAMELEM
BEŠAMELOVÁ OMÁČKA
BEŠAMELOVÁ OMÁČKA K MASU
NORMANDSKÁ OMÁČKA
OMÁČKA BOHEMIA
CIBULOVÁ OMÁČKA
OMÁČKA JAMBON (šunková omáčka)
KRÉMOVÁ OMÁČKA
OMÁČKA NANTUA
OMÁČKA MORNAY (sýrová omáčka)
OMÁČKA MORNAY 2 (sýrová omáčka)
OMÁČKA MORNAY S DUŠENÝMI HOUBAMI
KRÉMOVÁ OMÁČKA BEARNAISE HOUBOVÁ
POLSKÁ OMÁČKA S KŘENEM
POLSKÁ OMÁČKA S ROZINKAMI
OKURKOVÁ OMÁČKA

KATEGORIE VELOUTÉ
Co to je velouté
OMÁČKA SUPREME
KŘENOVÁ OMÁČKA VELOUTÉ
HOUBOVÁ OMÁČKA VELOUTÉ
ČESNEKOVÁ OMÁČKA VELOUTÉ
OMÁČKA VELOUTÉ BEZ MOUKY
OMÁČKA VELOUTÉ SE ŽAMPIÓNY BEZ MOUKY
FINSKÁ OMÁČKA
OMÁČKA AURORE
OMÁČKA NĚMECKÁ
KOPROVÁ OMÁČKA
KŘENOVÁ OMÁČKA
OMÁČKA HOUBOVÁ
OMÁČKA ŽAMPIÓNOVÁ
ŽAMPIÓNOVÁ OMÁČKA
OMÁČKA KAPAROVÁ
OMÁČKA FINANCIÉRE
OMÁČKA BORDELAISE
OMÁČKA KREVETOVÁ
OMÁČKA DRŮBEŽÍ KARI
OMÁČKA FRANCOUZSKÁ BÍLÁ
OMÁČKA DRŮBEŽÍ SMETANOVÁ
OMÁČKA ESTRAGONOVÁ
OMÁČKA RYBÍ
OMÁČKA K RYBÁM
SARDELOVÁ OMÁČKA
OMÁČKA RYBÍ SMETANOVÁ
OMÁČKA PAŽITKOVÁ Ciboulette [sibulet]

JEMNÉ BÍLÉ OMÁČKY
HOLANDSKÁ OMÁČKA I.
HOLANDSKÁ OMÁČKA II.
OMÁČKA AEGIR
OMÁČKA MUŠELIN
OMÁČKA AUX CAPRES
OMÁČKA L´ANCIENNE
CHORON [šoro]
MALTÉZSKÁ OMÁČKA
ŠALVĚJOVÁ OMÁČKA
BÉARNSKÁ OMÁČKA
OMÁČKA MARQUISE
OMÁČKA BÉARNAISE [bernés]
OMÁČKA BÉARNAISE KLASICKÁ
OMÁČKA LOMBARD
OMÁČKA COLLBERT
CHŘESTOVÁ OMÁČKA

ZÁKLADNÍ TEPLÉ OMÁČKY HNĚDÉ
RAKOVNICKÁ ZÁKLADNÍ HNĚDÁ OMÁČKA
ZÁKLADNÍ HNĚDÁ ŠPANĚLSKÁ OMÁČKA I.

ZÁKLADNÍ HNĚDÁ OMÁČKA ŠPANĚLSKÁ II.
ZÁKLADNÍ HNĚDÁ OMÁČKA DEMI GLACÉ
PROVENSÁLSKÁ OMÁČKA
BURGUNDSKÁ OMÁČKA
JALOVCOVÁ OMÁČKA
OMÁČKA MADEIRA
PEPŘOVÁ OMÁČKA
ZVĚŘINOVÁ OMÁČKA
ŽENEVSKÁ OMÁČKA
CIKÁNSKÁ OMÁČKA
ČERVENÁ OSTRÁ OMÁČKA
OMÁČKA CHATEAUBRIAND
ČESNEKOVÁ OMÁČKA
ITALSKÁ OMÁČKA
OMÁČKA ROBERT
OMÁČKA ROUEN
OMÁČKA BORDEAUX
ČESKÁ RAJČATOVÁ OMÁČKA
FRANCOUZSKÁ RAJČATOVÁ OMÁČKA
OMÁČKA BARBECUE
OMÁČKA RICHELIEU
OMÁČKA ROOSEVELT
OMÁČKA PICCADILLY

DALŠÍ OMÁČKY

OMÁČKY K MASU
ZÁKLADNÍ MASOVÁ OMÁČKA
ZÁKLADNÍ OMÁČKA KE ZVĚŘINĚ
ZÁKLADNÍ OMÁČKA K HOVĚZÍ PEČENI
JEDNODUCHÁ OMÁČKA K MASU A PŘÍLOHÁM Z BRAMBOR A RÝŽE
ŠŤÁVA Z VÝPEKU
ŠŤÁVA Z VÝPEKU II.
ŠŤÁVA K HOVĚZÍMU MASU
ŠŤÁVA K DRŮBEŽI, RYBÁM, DUŠENÉ ZELENINĚ
ŠŤÁVA KE ZVĚŘINĚ
ZELENINOVÁ ŠŤÁVA
OMÁČKA Z VÝPEKU
OMÁČKA CREOLE
ŠÍPKOVÁ OMÁČKA
CHILLI OMÁČKA
OMÁČKA KE STEAKU
OMÁČKA NA GRILOVANÁ MASA
OMÁČKA KE GRILOVANÉMU MASU
OMÁČKA K PLÁTKŮM VEPŘOVÉHO MASA
VINNÁ REDUKCE k hovězímu masu
VINNÁ REDUKCE k drůbežímu masu, rybám, zelenině
JÁTROVÁ OMÁČKA
OMÁČKA Z OLIV A OČEK
OMÁČKA BOIS BOUDRIN
ČESKÁ OKURKOVÁ OMÁČKA
SMETANOVÁ HOUBOVÁ OMÁČKA
HOUBOVÁ OMÁČKA S ČERVENÝM VÍNEM
RAJČATOVÁ OMÁČKA K VAŘENÉMU HOVĚZÍMU MASU
LAHODNÁ RAKOVNICKÁ OMÁČKA K PEČENÉMU HOVĚZÍMU MASU
BRUSINKOVÁ OMÁČKA
OMÁČKA CUMBERLAND
POMERANČOVÁ OMÁČKA
SÝROVÁ OMÁČKA
OCHUCENÉ MÁSLO K PEČENÉMU MASU A RYBÁM

OMÁČKY K RYBÁM
BEURRE BLANC
VINNÁ OMÁČKA

VINNÁ REDUKCE k drůbežímu masu, rybám, zelenině
SMETANOVÝ KŘEN
OMÁČKA ROMESCO
JEDNODUCHÁ OMÁČKA K RYBÁM
OMÁČKA K BÍLÝM RYBÁM A KORÝŠŮM
OMÁČKA Z OLOMOUCKÝCH TVARŮŽKŮ
KOKTEJLOVÁ OMÁČKA

OMÁČKY NA TĚSTOVINY
OMÁČKA Z NIVY
ZELENÁ OMÁČKA
BAZALKOVÁ OMÁČKA
RAJČATOVÁ OMÁČKA
RAJČATOVÁ OMÁČKA 2
JEDNODUCHÁ RAJČATOVÁ OMÁČKA
RAKOVNICKÁ OMÁČKA NA OMELETY
RAJČATOVÁ OMÁČKA K TĚSTOVINÁM
OMÁČKA NA TĚSTOVINY SE ŽAMPIÓNY
OMÁČKA NA TĚSTOVINY S PANČETOU A ČERSTVÝM SÝREM

STUDENÉ OMÁČKY A ZÁLIVKY
KŘENOVÁ ŠLEHAČKA
STUDENÁ RAJČATOVÁ OMÁČKA
STUDENÁ BRUSINKOVÁ OMÁČKA

KŘENOVÁ OMÁČKA S BÍLÝM VÍNEM

OMÁČKY Z MAJONÉZY
MAJONÉZA
MAJONÉZA VAŘENÁ
TATARSKÁ OMÁČKA
SARDELOVÁ MAJONÉZA
GARIBALDI
BYLINKOVÁ
HOŘČICOVÁ
CITRÓNOVÁ
CHANTILLY [šantij]
BERNSKÁ OMÁČKA
TYROLSKÁ OMÁČKA
OMÁČKA ŠPANĚLSKÁ
KŘENOVÁ MAJONÉZA
KOKTEJLOVÁ OMÁČKA
TUŇÁKOVÁ MAJONÉZA
MAJONÉZA S MANDLEMI
ŠVÉDSKÁ KŘENOVÁ OMÁČKA
KŘENOVÁ OMÁČKA MAJONÉZOVÁ
MALTÉZSKÁ MAJONÉZOVÁ OMÁČKA
ANDALUSKÁ MAJONÉZOVÁ OMÁČKA
REMULÁDOVÁ OMÁČKA MAJONÉZOVÁ

OMÁČKY A ZÁLIVKY S MEDEM
OMÁČKA CHAMBERLAIN
OMÁČKA S MEDEM PRO KUŘECÍ MASO
MEDOVÁ OMÁČKA NA GRILOVANÉ MASO
HOŘČIČNÁ OMÁČKA S MEDEM
MEDOVÁ SLADKOKYSELÁ OMÁČKA
BYLINNÁ MEDOVÁ OMÁČKA S CITRÓNEM
MEDOVÁ OMÁČKA SE ŠVESTKAMI
MEDOVÁ OMÁČKA NA GRILOVANÁ MASA
ZÁLIVKA S MEDEM A HOŘČICÍ
DRESING S MEDEM A POMERANČEM

ZÁLIVKY VHODNÉ PRO ZELENINOVÉ SALÁTY
ZÁKLADNÍ ZÁLIVKA
ANGLICKÁ ZÁLIVKA
ČESKÁ ZÁLIVKA
ČESKÁ SÝROVÁ ZÁLIVKA
FRANCOUZSKÁ ZÁLIVKA
CITRÓNOVÁ ZÁLIVKA
FRANCOUZSKÁ SÝROVÁ
JOGURTOVÁ KŘENOVÁ ZÁLIVKA
SMETANOVÁ ZÁLIVKA
SMETANOVÁ S HOŘČICÍ
SMETANOVÁ S KŘENEM
PETRŽELOVÝ DRESINK
ZÁLIVKA ZE ŽLOUTKŮ
ČESNEKOVÁ ZÁLIVKA
DRESINK Z NIVY
ZÁLIVKA Z NIVY NA ZELENINOVÉ SALÁTY
RUSKÁ OMÁČKA
VINAIGRETTE [vinigret]

ZÁLIVKA SE ŠPEKEM
RAVIGOTE [ravigot]
ITALSKÁ OMÁČKA VINAIGRETTE

ZÁLIVKY VHODNÉ PRO MASOVÉ A RYBÍ SALÁTY
ŘECKÁ ZÁLIVKA
SÝROVÁ ZÁLIVKA
GRIBICHE DRESINK
ZÁLIVKA SAVOURY
KAPAROVÁ OMÁČKA
PAŽITKOVÁ OMÁČKA
ANGLICKÁ ZÁLIVKA 2
ČESNEKOVÁ ZÁLIVKA 2
SMETANOVÁ ZÁLIVKA 2
FRANCOUZSKÁ ZÁLIVKA 2
KŘENOVÁ ŠLEHAČKA S POMERANČOVOU ŠŤÁVOU

ZÁLIVKY VHODNÉ PRO SALÁTY DOPLNĚNÉ OVOCEM
MIMÓZA
KŘENOVÁ ZÁLIVKA
CITRÓNOVÁ ZÁLIVKA 2
KARAMELOVÁ ZÁLIVKA
SMETANOVÁ ZÁLIVKA 3
ZÁLIVKA SE SÝREM NIVA
ZÁLIVKA Z BALKÁNSKÉHO SÝRA

RUBY
CREOLE

OVOCNÉ OMÁČKY
JAHODOVÁ OMÁČKA
BORŮVKOVÁ OMÁČKA
BROSKVOVÁ OMÁČKA

Připojte se k nám na facebooku

 

Doporučujeme