• O portálu

    Autor portáluje vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portálmá ambice seznámit zájemce s těmito pravidly.

    Na portálunaleznete recepty na přípravu klasických českých jídel s použitím klasických surovin, kam nepochybně patří vepřové sádlo nebo jíška. Jsou zde i pokrmy z arabské, čínské, italské, maďarské, řecké kuchyně a další. Francouzská kuchyně není výslovně uváděna, ale její technologické postupy se prolínají do různých jídel, zejména omáček.

    Recepty jsou shromažďovány od roku 1982 a všechny, které jsou na portálupředkládány, byly vyzkoušeny. Naprostá většina receptů je upravena nebo doplněna. Jednak aby byla vylepšena chuť pokrmů, ale také proto, aby nebyla narušena případná autorská práva. Ne všechny recepty však bylo možné upravit, protože by byla narušena originalita chuti pokrmu. To platí především o české klasice. Klasické české bramborové pokrmy mají jasně daný technologický postup. To samé platí ohledně přípravy knedlíků a typických českých koláčů a buchet. A pokud chceme tyto tradiční technologické postupy zachovat i pro budoucnost, není prostor pro přílišnou kreativitu. Jen minimální zásahy byly možné u čínských pokrmů, neboť u čínských pokrmů je velmi důležité dodržovat předepsané postupy a váhová množství jednotlivých ingrediencí. Jen tak předložíte na stejný stůl 10 čínských předkrmů a 20 čínských jídel a každé z nich bude mít svoji originální a jedinečnou chuť.  

    Dovoluji si předložit vám jedno doporučení. Vždy vařte podle předpisu. Všechny suroviny si připravte předem v příslušném množství do jednotlivých misek. Na nic nezapomenete, vaření vám půjde od ruky a vždy dosáhnete požadovaného chuťového i estetického výsledku.

Co je Chef's?
pátek 15 pro 2017
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Vytisknout

Losos, krevety - seznam receptů

LOSOS
LOSOSOVÝ MOUSSE předkrm
POSTUP PŘI PEČENÍ LOSOSA
PEČENÝ LOSOS
ASIJSKÝ LOSOS
LOSOS S BYLINAMI
GRILOVANÝ LOSOS
LOSOS S KAPUSTOU
MARINOVANÝ LOSOS
DVOJITÝ DIP S LOSOSEM
LOSOS S MEDEM A HOŘČICÍ
LOSOS S MANGOVOU SALSOU
LOSOS S ÚSTŘICOVOU OMÁČKOU
LOSOS S ČESNEKOVOU MAJONÉZOU
LOSOS (PSTRUH) S MEDEM A CHILLI
LOSOS (PSTRUH) S KŘENEM A MEDEM
LOSOS V PÁLIVÉ OMÁČCE Z ČERVENÉHO VÍNA
LOSOS S BRUSINKOVOU – HOŘČICOVOU OMÁČKOU
MARINOVANÁ RYBA (losos s kůží, tolstolobik, pstruh)
LOSOS, FAZOLE A PEČENÉ TYMIÁNOVÉ BRAMBORY
LOSOS NA MÁSLE S ČOČKOVÝM SALÁTEM S RAJČATY
LOSOS SE ZELENINOU JULIENNE A OMÁČKOU S KOPREM
RYBA S VINNOU OMÁČKOU A ZELENINOU (losos, pstruh, krevety, tolstolobik)
TATARÁK Z LOSOSA
TATARÁK Z LOSOSA S KAVIÁREM
PALAČINKY S LOSOSEM

KREVETY
PÁLIVÉ KREVETY
SMAŽENÉ KREVETY
KREVETY NA MÁSLE
KREVETY V OMÁČCE
KREVETY S ČESNEKEM
KREVETY SE ŠPAGETAMI
KREVETY SE SÝREM FETA
KREVETY V CURRI OMÁČCE
SMAŽENÉ KREVETY S MEDEM
KREVETY S CHILLI A ČESNEKEM
KREVETY SMAŽENÉ V TĚSTÍČKU
HUMROVÝ (KREVETOVÝ) KOKTEJL
KREVETY S POMERANČEM A GRAPEFRUITEM
JAMBALAYA S KREVETAMI
JAMBALAYA S KUŘETEM A KREVETAMI

CHOBOTNICE
CHOBOTNICE S RÝŽÍ
SÉPIE, RAJČATA, ŠPAGETY

CHOBOTNICE SE STUDENOU OMÁČKOU
CHOBOTNICE S PIKANTNÍ RAJČATOVOU OMÁČKOU
CHOBOTNICE S CIBULKAMI A RAJČATOVOU ŠŤÁVOU

MUŠLE
POSTUP VAŘENÍ MUŠLÍ
SLÁVKY
SLÁVKY II.
SLÁVKY TROCHU PÁLIVÉ
HŘEBENATKY
MUŠLE SVATÉHO JAKUBA
HŘEBENATKY S AVOKÁDEM
HŘEBENATKY S CITRÓNOVOU ŠŤÁVOU
SALÁT Z RYBY, MUŠLÍ A CITRUSŮ

KAVIÁR
BLINY S ČERVENÝM KAVIÁREM

Připojte se k nám na facebooku

 

Doporučujeme