• O portálu

    Autor portáluje vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portálmá ambice seznámit zájemce s těmito pravidly.

    Na portálunaleznete recepty na přípravu klasických českých jídel s použitím klasických surovin, kam nepochybně patří vepřové sádlo nebo jíška. Jsou zde i pokrmy z arabské, čínské, italské, maďarské, řecké kuchyně a další. Francouzská kuchyně není výslovně uváděna, ale její technologické postupy se prolínají do různých jídel, zejména omáček.

    Recepty jsou shromažďovány od roku 1982 a všechny, které jsou na portálupředkládány, byly vyzkoušeny. Naprostá většina receptů je upravena nebo doplněna. Jednak aby byla vylepšena chuť pokrmů, ale také proto, aby nebyla narušena případná autorská práva. Ne všechny recepty však bylo možné upravit, protože by byla narušena originalita chuti pokrmu. To platí především o české klasice. Klasické české bramborové pokrmy mají jasně daný technologický postup. To samé platí ohledně přípravy knedlíků a typických českých koláčů a buchet. A pokud chceme tyto tradiční technologické postupy zachovat i pro budoucnost, není prostor pro přílišnou kreativitu. Jen minimální zásahy byly možné u čínských pokrmů, neboť u čínských pokrmů je velmi důležité dodržovat předepsané postupy a váhová množství jednotlivých ingrediencí. Jen tak předložíte na stejný stůl 10 čínských předkrmů a 20 čínských jídel a každé z nich bude mít svoji originální a jedinečnou chuť.  

    Dovoluji si předložit vám jedno doporučení. Vždy vařte podle předpisu. Všechny suroviny si připravte předem v příslušném množství do jednotlivých misek. Na nic nezapomenete, vaření vám půjde od ruky a vždy dosáhnete požadovaného chuťového i estetického výsledku.

Co je Chef's?
neděle 20 srp 2017
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Vytisknout

Ryby

POLÉVKY
RYBÍ POLÉVKA
SILNÁ RYBÍ POLÉVKA
JEMNÁ RYBÍ POLÉVKA S KNEDLÍČKY
CONSOMMÉ
RYBÁŘOVA POLÉVKA
HALÁSZLÉ
KRÉMOVÉ HALÁSZLÉ

SALÁTY
SALÁT S UZENÝM SLEDĚM
SALÁT Z VAŘENÉHO KAPRA
SALÁT S TUŇÁKEM (i rybí filé)

PŘEDKRMY
KAPŘÍ MLÍČÍ
KAPŘÍ MLÍČÍ SE ŽAMPIÓNY 
UZENÉ FILETY RYBY S KOPREM A PAŽITKOU
KAPŘÍ MAJONÉZA (na chlebíčky, k plnění rajčat, vajec)
KAPR MARINOVANÝ DLE RAKOVNICKÉHO RYBÁŘE

HLAVNÍ CHODY
RYBÍ VÁRKA
RYBA NA MODRO
RYBY PEČENÉ NA KMÍNĚ
PEČENÁ MARINOVANÁ RYBA
RYBY SMAŽENÉ V TĚSTÍČKU
RYBÍ KROKETY, KARBANÁTKY
RYBY SMAŽENÉ V TROJOBALU
ZAPEČENÁ RYBA S BRAMBORAMI
RYBÍ FILÉ V ZELENINOVÉM SALÁTU
PEČENÁ RYBA S KRUSTOU A ČOČKOU
RYBÍ POCHOUTKY NA ČERVENÉM LOŽI
GRILOVANÁ RYBA S ČESNEKOVÝM BEURRE ROUGE
RYBA S BRAMBOROVOU KAŠÍ, KRABEM A OMÁČKOU
JEDNODUCHÝ RYBÍ VÝVAR PRO POUŽITÍ DO OMÁČEK
RYBÍ FILÉ S OMÁČKOU Z ČERNÝCH FAZOLÍ S RAJČATY
RYBA SE SMETANOVOU OMÁČKOU, KREVETY A MANDLE
FILÁTKA Z BÍLÉ RYBY S OMÁČKOU BURRE BLANCHE KLASIK
RYBA S CIBULOVOU OMÁČKOU S VÍNEM (kapr, tloušť, lín, pstruh, atd.)

KAPR
RYBÍ RAGÚ
KAPŘÍ GULÁŠ
KAPR S NIVOU
KAPR NA CIBULI
KAPR NA SARDELI
KAPR NA SLANINĚ
KAPR NA ČESNEKU
PÖRKÖLT Z KAPRA
KAPR NA HOUBÁCH
ČISTÁ CHUŤ KAPRA
KAPŘÍ KARBANÁTKY
KAPR DUŠENÝ NA KMÍNĚ
KAPR PEČENÝ NA ŠPEKU
RYBA (KAPR) NA ČERNO
KAPR PEČENÝ NA MÁSLE
KAPR DUŠENÝ NA CIBULI
KAPR DUŠENÝ NA SLANINĚ
KAPR DUŠENÝ NA ZELENINĚ
KAPR S JABLKY A PAPRIKOU
KAPR MARINOVANÝ V OMÁČCE
KAPR DUŠENÝ NA ŽAMPIÓNECH
KAPR DUŠENÝ NA KOŘENOVÉ ZELENINĚ
PEČENÝ KAPR SE ZELINOVOU NÁDIVKOU
KAPR VAŘENÝ S KOŘENOVOU ZELENINOU
KAPR DUŠENÝ NA ZELENINĚ S BÍLÝM VÍNEM
KAPR DUŠENÝ S ČERVENÝM VÍNEM A OLIVAMI
RYBA, FAZOLE A PEČENÉ TYMIÁNOVÉ BRAMBORY
KAPR (candát, treska) S UZENOU KLOBÁSOU A KYSELÝM ZELÍM

PSTRUH
PSTRUH NA ŠPEKU
PSTRUH NA ROŠTU
PSTRUH S HOUBAMI
PSTRUH SE ŽAMPIÓNY
ZÁVITKY ZE PSTRUHA
ZÁVITKY ZE PSTRUHA II.
PSTRUH V LISTOVÉM TĚSTĚ
FILÉ Z PSTRUHA V OMÁČCE A SE ŽAMPIÓNY
FILÉ ZE PSTRUHA BALENÉ V ANGLICKÉ SLANINĚ

ŠTIKA
ŠTIKA NA ŠPEKU
ŠTIKA PEČENÁ NA MÁSLE

CANDÁT
CANDÁT SE ZELENINOU JULIENNE A OMÁČKOU S KOPREM

ÚHOŘ
VAŘENÝ ÚHOŘ
ÚHOŘ SMAŽENÝ NA MÁSLE
ÚHOŘ MARINOVANÝ V OMÁČCE

MOŘSKÉ RYBY
TRESKA
RYBÍ KOLÁČ
TRESKA S KARI
TRESKA S OLIVAMI
TRESKA S ČESNEKEM
RAKOVNICKÁ TRESKA
TRESKA S LÍSKOVÝMI OŘÍŠKY
TRESKA S LÍSKOVÝMI OŘÍŠKY
TRESKA S PIKANTNÍ OMÁČKOU
TRESKA V BAZALKOVÉ OMÁČCE
STUDENÁ TRESKA VE VÝRAZNÉ BYLINKOVÉ OMÁČCE

MOŘSKÝ JAZYK
MOŘSKÝ JAZYK
ZÁVITKY Z MOŘSKÉHO JAZYKA
MOŘSKÝ JAZYK PO MLYNÁŘSKU
MOŘSKÝ JAZYK S OKURKOVOU OMÁČKOU

TUŇÁK
TATARÁK Z TUŇÁKA
TUŇÁK (KAPR, TOLSTOLOBIK, PSTRUH) V ZELENINOVÉ OMÁČCE

PRAŽMA
PRAŽMA S RAJČATY A OLIVAMI

OMÁČKY K RYBÁM
STUDENÁ OMÁČKA
REMULÁDOVÁ OMÁČKA
BURRE BLANCHE S JÍŠKOU
OMÁČKA NA RYBU S ČESNEKEM
OMÁČKA RAKOVNICKÉHO RYBÁŘE
KOŘENĚNÁ MAJONÉZA ke kapřímu masu
OMÁČKA NA RYBU S VAŘENÝM BRAMBOREM
JEDNODUCHÁ RAJČATOVÁ OMÁČKA k rybám, krevetám, chobotnicím
RAJČATOVÁ OMÁČKA K RYBÁM (chobotnice, krevety, ryby) studená i teplá

 

Doporučujeme