- 6 kg kančí plec, nakrájet na kousky 50 g
- 0,5 kg sádla
- 0,8 kg cibule, jemně nakrájet
- 120 g paprika mletá
- 32 dkg protlaku
- 80 g česneku, rozdrtit
- 20 dkg citrónu, pořádně umýt, nakrájet na plátky
- 8 g kmínu
- 20 dkg hladké mouky
- 4 g majoránky
- 16 dkg soli
- 3,2 l voda pitná
- pepř
- sůl
1. Na části sádla osmažit cibuli, přidat papriku, zpěnit, zalít trochou vody, přidat protlak, česnek, sůl, citrón, základ provařit.
2. Přidat maso, pomalu dusit doměkka (asi 2 hodiny), vyjmout.
3. Ze zbylého tuku a mouky udělat jíšku.
4. Do základu přidat jíšku, rozředit vodou, přidat majoránku, vařit 40 minut. Přecedit na maso. Krátce provařit.
Ochutit pepřem a solí.
Víno: Svatovavřinecké.