- 800 g ze srnčí kýty, uříznout 4 řízky, osolit, opepřit
- 6 kuliček jalovce, rozdrtit
- 6 kuliček pepře, rozdrtit
- 10 sušených švestek
- 4 sušené meruňky
- 2 lžíce sušených jablek
- 50 ml borovičky
- 2 lžíce medu + 1 na šťávu
- 4 lžíce sádla
- 1dcl bílého vína
- 1 dcl červeného vína
- zvěřinový vývar (hovězí vývar – masox)
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- citrónová šťáva na dochucení
- pepř
- sůl
1. Sušené ovoce zalít vínem, vařit do změknutí, cca 5 minut. Tekutinu slít.
2. Ovoce drobně nakrájet, dát do kastrolu, přidat koření, borovičkou, med.
3. Do kastrolu přidat řízky, promíchat, nechat nejméně 6 hodin, vyndat z nálevu.
4. Na pánvi rozehřát sádlo, řízky osmažit z každé strany 6 minut, dát 5 minut odležet.
5. Na pánev přidat šťávu, kterou pustilo maso, přidat máslo udělat jíšku, zředit červeným vínem a vývarem, přidat marinádu s ovocem, prohřát.
6. Přelít do kastrolu, dusit 20 minut, ředit vývarem podle potřeby.
Příloha: šťouchané brambory.
Víno: Svatovavřinecké.