- 1 kg masa, osolit, opepřit
- 10 dkg špeku
- 8 dkg mrkve, drobně nakrájet
- 8 dkg petržele, drobně nakrájet
- 8 dkg celeru, drobně nakrájet
- 1větší cibule, drobně nakrájet
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 2 bobkové listy
- ¼ lžičky tymiánu
- 5 kuliček celého pepře
- 4 kuličky nového koření
- 3 kuličky jalovce, rozmačkat
- 4 plátky citrónu, odstranit kůru s bílou dužinou
- 1 lžička cukru
- 3 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu
- 1 lžíce rybízového (višňového) džemu
- hovězí vývar na odlévání (kostka)
- 1 dcl bílého vína
- sádlo na smažení
- pepř
- sůl
1. Maso prošpikovat, stáhnout nití.
2. Do rozpáleného tlakového hrnce rozpustit 1 lžíci sádla, maso osmažit ze všech stran.
3. Na pánev přidat lžíci sádla, cukr, rozpustit
4. Přidat kořenovou zeleninu, osmažit.
5. Přidat cibuli, osmažit.
6. Přidat 1 lžíci hladké mouky, promíchat, zředit vývarem.
7. Přidat maso, plátky citrónu, koření, džem.
8. Přidat vývar, maso zakrýt do ½, dusit 25 minut.
Příloha: vařené brambory, šťouchané brambory, bramborové krokety, penne, špagety.
Víno: Modrý Portugal..