|
Jalovec |
ihned na začátku vaření |
|
Kmín |
ihned na začátku vaření |
|
Kopr |
do hotového pokrmu, nevařit |
|
Křen |
do již hotové omáčky, nevařit, zhořkne |
|
Libeček |
v průběhu vaření a drobně krájený do již hotové polévky |
|
Majoránka |
na konci vaření |
|
Muškátový květ a ořech |
do ještě nezředěné jíšky |
|
Nové koření |
ihned na začátku vaření |
|
Oregano |
do hotového základu |
|
Pažitka |
na konci vaření |
|
Pepř |
ihned na začátku vaření |
|
Provensálské koření |
do hotového základu |
|
Rozmarýn |
na konci vaření |
|
Řeřicha |
na konci vaření |
|
Tymián |
do hotového základu |
|
Saturejka |
na konci vaření, nevařit, zhořkne |
|
Šalvěj |
do hotového základu, na masa |
|
Zelená petržel |
na konci vaření |
|
|
|
|
Cukr |
na začátku vaření, nejlépe nechat zkaramelizovat |
|
Sójová omáčka |
na začátku vaření |
|
Sůl |
základní množství na začátku vaření |
|
Víno |
na začátku vaření, nechat zredukovat |
|
Worcesterská omáčka |
na konci vaření |
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




