Jalovec |
ihned na začátku vaření |
Kmín |
ihned na začátku vaření |
Kopr |
do hotového pokrmu, nevařit |
Křen |
do již hotové omáčky, nevařit, zhořkne |
Libeček |
v průběhu vaření a drobně krájený do již hotové polévky |
Majoránka |
na konci vaření |
Muškátový květ a ořech |
do ještě nezředěné jíšky |
Nové koření |
ihned na začátku vaření |
Oregano |
do hotového základu |
Pažitka |
na konci vaření |
Pepř |
ihned na začátku vaření |
Provensálské koření |
do hotového základu |
Rozmarýn |
na konci vaření |
Řeřicha |
na konci vaření |
Tymián |
do hotového základu |
Saturejka |
na konci vaření, nevařit, zhořkne |
Šalvěj |
do hotového základu, na masa |
Zelená petržel |
na konci vaření |
|
|
Cukr |
na začátku vaření, nejlépe nechat zkaramelizovat |
Sójová omáčka |
na začátku vaření |
Sůl |
základní množství na začátku vaření |
Víno |
na začátku vaření, nechat zredukovat |
Worcesterská omáčka |
na konci vaření |