4 makrely, očistit, na každé straně ryby udělat 4 hluboké šikmé řezy
2 cibule, nakrájet na kolečka
3 rajčata, nakrájet na osminky
½ citronu, nakrájet na osminky
pepř
sůl
alobal
Směs na marinování
1 lžička drobně strouhaného zázvoru
1 menší chilli papričku, odstranit semínka, drobně nakrájet
1 cibuli, drobně nakrájet
drobně strouhanou kůru z jednoho pomeranče
4 lžíce stolního oleje, ne olivový olej
½ lžičky soli
Suroviny dát do misky, promíchat.
Ryby opepřit osolit.
Směsí potřít ryby, naplnit i zářezy i vnitřek ryby, dát na 4 hodiny do ledničky.
Ryby naplnit cibulí, rajčaty, citrónem.
Každou rybu zabalit zvlášť do alobalu.
Grilovat celkem 10 minut.
Víno: Chardonnay, kabinet.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




