Těsto
500 g kukuřičného škrobu
100 g rýžové mouky
50 g sádla
Všechny suroviny vložit do mísy, přidat 10 lžic horké vody, dobře promíchat.
Těsto rozdělit na 20 dílů, díly rozmačkat na tenké placičky, každou naplnit náplní, pevně uzavřít.
Do kastrolu s vodou položit pařák potřený rostlinným olejem (ne olivový olej).
Když se voda začne vařit, položit na pařák knedlíčky, přiklopit, vařit 10 minut.
Víno: Vavřinecké
Náplň
250 g krevet, drobně nakrájet
50 g bambusových výhonků, drobně nakrájet
50 g mrkve, nastrouhat
5 g jarní cibulky, drobně nakrájet
1 lžíce červeného dezertního vína
¼ cukru
¼ lžičky soli
50 g sádla
Všechny suroviny vložit do mísy, dobře promíchat.
Omáčka
2 dcl sójové omáčky
½ lžičky octa
½ lžičky cukru
¼ lžičky chilli
½ lžičky drobně strouhaného zázvoru
½ lžičky sezamového oleje