Těsto
500 g kukuřičného škrobu
100 g rýžové mouky
50 g sádla
Všechny suroviny vložit do mísy, přidat 10 lžic horké vody, dobře promíchat.
Těsto rozdělit na 20 dílů, díly rozmačkat na tenké placičky, každou naplnit náplní, pevně uzavřít.
Do kastrolu s vodou položit pařák potřený rostlinným olejem (ne olivový olej).
Když se voda začne vařit, položit na pařák knedlíčky, přiklopit, vařit 10 minut.
Víno: Vavřinecké
Náplň
250 g krevet, drobně nakrájet
50 g bambusových výhonků, drobně nakrájet
50 g mrkve, nastrouhat
5 g jarní cibulky, drobně nakrájet
1 lžíce červeného dezertního vína
¼ cukru
¼ lžičky soli
50 g sádla
Všechny suroviny vložit do mísy, dobře promíchat.
Omáčka
2 dcl sójové omáčky
½ lžičky octa
½ lžičky cukru
¼ lžičky chilli
½ lžičky drobně strouhaného zázvoru
½ lžičky sezamového oleje
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




