Hřebenatka svatojakubská (mušle svatého Jakuba)
Mušle lze koupit buď v lastuře (ty mají oranžovou a bílou část, oranžovou část je pak třeba odstranit), nebo vykuchané v rybárnách nebo větších obchodech.
8 vyloupaných hřebenatek
2 zralá avokáda, hrubě nakrájet
4 lžíce spařeného špenátu, překrájet
3 stroužky česneku, nakrájet na plátky
2 lžíce kysané smetany
1 lžíce másla
1 lžička citrónové šťávy
1 lžíce olivového oleje, na smažení
olivový olej na zředění avokáda
pepř
sůl
Do mixeru vložit avokádo, špenát, česnek, kysanou smetanu, citrónovou šťávu, trochu olivového oleje, pepř, sůl, rozmixovat.
Směs by neměla být příliš tuhá, ale měla by držet konzistenci. Případně přidat olivový olej na její zředění.
Dochutit pepřem, solí.
Víno: Chardonnay, pozdní sběr.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




