24 sušené papričky, rozmačkat v hmoždíři
1 čerstvá dlouhá chilli paprika, drobně nakrájet
1 jarní cibulka, nakrájet na tenká kolečka
1 lžíce drobně krájené zelené petržele
4 stroužky česneku, rozetřít
4 lžíce stolního oleje (ne olivový olej)
1 lžička sezamového oleje
1 lžička citrónové šťávy
1 lžíce cukru
Všechny suroviny dát do misky, promíchat.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




