- 300 g polohrubé mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 vejce
- 3 žloutky
- špetka muškátového oříšku
- trochu mléka
1. Vypracovat hladké těsto v hnětači, nebo ručně.
2. Vykrajovat kolečka v průměru 10 cm, do středu vložit náplň, přeložit, aby nevznikla vzduchová kapsa, okraje potřít
žloutkem a přitisknout.
3. Ravioli vkládat do vařící osolené vody, vařit 1,5 – 2 minuty.
4. Vkládat do studené vody s ledem, voda by měla odtékat.
Náplň ravioli musí být tepelně upravená, pokud není náplní maso čerstvě zabitých mořských raků, krevet, tuňáků nebo lososů.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




