500 g vykostěných filetů z ryby (treska, kapr)
½ lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
1 dcl bílého vína (Müller Thurgau) 
3 dcl rybího vývaru
2 konzervy rajčat, rozmixovat
1 cibule, drobně nakrájet
2 stroužky česneku, rozmačkat
1 lžička cukru
1 hrst drobně krájené zelené petržele
1 lžička tymiánu
pepř
sůl
Filety opepřit, osolit.
Na pánvi rozehřát máslo, olej, přidat cibuli, cukr, smažit 2 minuty, míchat.
Přidat česnek, tymián, když česnek zavoní, přidat víno, nechat zredukovat.
Přidat rajčata, pepř, sůl, promíchat, přidat vývar, filety, dusit 20 minut.
Dochutit pepřem, solí, přidat petržel. 
Příloha: špagety.
Víno: Svatovavřinecké.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



