1 kuře, vykostit, rozdělit na logické díly
vývar na podlití
50 g špeku, drobně nakrájet
1 lžíce sádla
2 lžičky mleté papriky
1 cibule, drobně nakrájet
1 lžíce hladké mouky
2 dcl kysané smetany
pepř
sůl
V kastrolu rozehřát sádlo, přidat špek, díly kuřete, smažit 4 minuty z každé strany, maso vyjmout, dát na talíř.
Do kastrolu přidat cibuli, smažit 2 minuty, přidat mouku, míchat 1 minutu, přidat papriku, zředit vývarem, promíchat.
Přidat porce masa i se šťávou, kterou pustilo, dusit, až je maso měkké, podle potřeby podlévat vývarem.
Sundat kastrol z plotny, maso vyndat na talíř, do kastrolu přidat smetanu, promíchat, dochutit pepřem, solí, vrátit maso.
Příloha: kynutý knedlík, houskové knedlíčky, rýže
Víno: Sauvignon, Bzenecká lipka.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







