1 kg brambor
300 g hladké mouky
3 vejce
sůl
Brambory uvařit ve slupce, nechat vychladnout, oloupat.
Brambory prolisovat.
Z prolisovaných brambor, mouky, vajec udělat těsto, ochutit solí. Je třeba, pracovat rychle, aby těsto nezřídlo.
Z těsta vyválet válce o průměru cca 2,5 cm, z nich krájet 5 cm dlouhé noky. V každém noku udělat vidličkou vroubkování.
Noky vkládat do většího množství vařící osolené vody, uvolnit ode dna.
Když noky vyplavou, vařit ještě 1 minutu.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







