3 dcl rozmixovaných rajčat z konzervy i se šťávou
1 cibule, drobně nakrájet
5 lžic nerafinovaného cukru
2 lžíce stolního oleje (ne olivový olej)
1 dcl kečupu z rajčat (ne z jablek)
2 dcl hovězího vývaru
šťáva z 1 citrónu
1 lžíce octa
1 lžíce worcesterské omáčky
2 lístky šalvěje
1 lžička sušeného tymiánu
1 sušená chilli paprička
½ lžičky mletého pepře
sůl
V kastrolu rozhřát olej, přidat cibuli, smažit 5 minut, míchat.
Přidat cukr, nechat zkaramelizovat.
Přidat rajčata, promíchat, přidat vývar, citrónovou šťávu, ocet, šalvěj, tymián, worcesterskou omáčku, pepř, sůl, promíchat.
Vařit nezakryté 15 minut, občas zamíchat.
Dochutit solí.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







