Těsto:
400 g hladké mouky
100 ml vody
olej na potření
Náplň
350 g vepřového (drůbežího) mletého
1 cibule, jemně nastrouhat
50 g bambusových výhonků, drobně nakrájet (kedlubna)
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce dezertního vína
½ lžičky zázvoru
¼ lžičky mletého badyánu
2 lžíce vody
1 lžička kukuřičného škrobu (gustin)
¼ lžičky pálivé papriky
Omáčka
2 stroužky česneku
2 lžíce sójové omáčky
3 lžíce vývaru
1 lžička octa
1 lžíce dezertní omáčky
¼ lžičky zázvoru
¼ lžičky pálivé papriky
Z mouky udělat tužší těsto, zakrýt v míse, nechat 30 minut stát.
Promíchat položky náplně, dát na 30 minut vychladit.
Z těsta vyválet tenkou placku, vykrájet kolečka nebo čtverce, plnit náplní, okraje stisknout vidličkou.
Vkládat do vařící vody, vařit 10 minut, po vyjmutí potřít olejem.
Víno:
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







