1 kg brambor
2 cibule, drobně nakrájet, propláchnout studnou vodou
½ salátové okurky, rozpůlit, odstranit dužinu, nakrájet na plátky
2 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce plnotučné hořčice
3 lžíce stolního oleje (ne olivový olej)
1 lžíce medu
1 lžíce drobně krájené plocholisté petržele, nebo pažitky
pepř
sůl
Brambory uvařit ve slupce, nechat vychladnout, oloupat, nakrájet na měsíčky.
Do misky dát citrónovou šťávu, hořčici, olej, med, pepř, sůl, dobře promíchat do emulze.
Do větší mísy dát brambory, přidat cibuli, okurku, promíchat, přelít dresinkem, promíchat.
Dochutit pepřem, solí, posypat petrželí.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







