0,5 kg brambor
2 vejce
250 g tvrdého sýru, nastrouhat
30 g strouhanky
¼ lžičky muškátového oříšek
2 lžíce zelené petrželky, drobně nakrájet
sůl
stolní olej na smažení
Na obalování
1 vejce, rozšlehat, osolit
strouhanka
sůl
Brambory oloupat, vložit do vařící osolené vody, uvařit, scedit, ihned prolisovat, dát do mísy.
Přidat vejce, strouhanku, sýr, muškátový oříšek, zelenou petržel, sůl, vypracovat těsto.
Vál posypat moukou a z těsta vyválet placku vysokou 1,5 cm, z placky vykrojit kolečka o průměru 10 cm.
Vykrojené placky namočit do rozšlehaného vejce, obalit ve strouhance, smažit v rozehřátém oleji z obou stran.
Vhodné jako příloha k zeleninovým pokrmům; zvěřinovým gulášům a ragú.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







