- 1 lžička bílého pepře
- 2 lžička černého pepře
- 1½ lžíce papriky
- 1½ lžíce zázvoru
- 1 lžíce turmeriku
- 2 lžíce skořice
- 1,2 kg skopového masa, nakrájet na kostky
- 2 velké cibule, nastrouhat
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce arganového oleje
- 3 stroužky česneku, rozdrtit
- 570 ml rajčatové šťávy
- 2 x 400 g rajčat, oloupat, nakrájet
- 115 g sušených meruněk, rozpůlit
- 55 g datlí rozpůlit
- 55 g rozinek
- 85 g strouhaných mandlí
- 1 lžička šafránu, rozmíchat ve vodě
- 600 ml skopového vývaru
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce čerstvého koriandru, hrubě nakrájet
- 2 lžíce čerstvé petržele, hrubě nakrájet
1. V misce smíchat bílý a černý pepř, papriku, zázvor, turmerik a skořici.
2. Do mísy dát maso, přisypat směs koření a promíchat. Nechat přes noc v ledničce.
3. Ve velkém kastrolu rozehřát 1 lžíci olivového oleje a 1 lžíci oleje argan, přidat cibuli, zbytek směsi koření a pomalu smažit
10 minut,až je cibule měkká, ale ne zhnědlá. Přidat česnek a smažit další 3 minuty.
4. V pánvi opéci maso. Pánev vypláchnout trochou rajčatové šťávy a přelít do kastrolu.
5. Do kastrolu přidat zbylou rajčatovou šťávu, rajčata, meruňky, datle, rozinky, mandle, šafrán, med a vývar ze skopového.
Přivést do varu, pak dát do trouby a péct 2 hodiny.