2 kg vepřových žeber, propíchat blánu na kostech
1 lžička pepře
½ lžičky soli
Žebra z obou stran opepřit, osolit, zabalit do alobalu, položit na plech masovou částí dolů a dát do trouby předehřáté na 120°C na 2,5 hodiny.
Vyndat žebra z trouby, nechat stát 15 minut.
Troubu rozehřát na 180°C.
Žebra vyndat z alobalu, vypečenou šťávu slít.
Žebra položit na plech vrstvou masa nahoru, potřít omáčkou, dát do trouby na 10 minut. A takto potírat maso pětkrát, vždy po 10 minutách. 
Víno: Svatovavřinecké; Modrý Portugal; Rulandské modré.
Omáčka
1 cibule, drobně nakrájet
2 lžíce stolního oleje (ne olivový olej)
3 dcl hovězího vývaru
2 dcl rozmixovaných konzervovaných rajčat
0,5 dcl octa
2 lžíce nerafinovaného cukru
2 lžíce medu
2 lžíce worcesterské omáčky
1 lžička mleté papriky
½ lžičky mletého chilli
2 stroužky česneku, rozmačkat
pepř
sůl
V kastrolu rozehřát olej, přidat cibuli, smažit 5 minut.
Přidat vývar, rozmixovaná rajčata, ocet, cukr, med, worcesterskou omáčku, promíchat.
Přidat pepř, sůl, česnek, mletou papriku, promíchat.
Vařit nezakryté, až omáčka začne houstnout.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



