1 kg květáku
250 g vařeného uzeného masa, nakrájet na proužky
30 g hladké mouky
3 vejce
30 g másla 
1 lžíce másla na vymazání zapékací mísy
4 dcl mléka
80 ml smetany ke šlehání
4 lžíce strouhanky
180 g ementálu, nastrouhat
¼ lžičky muškátového květu
3 lžíce strouhanky na vysypání zapékací mísy
pepř
sůl
Květák rozdělit na větší růžičky, vložit vroucí solené vody, vařit 15 minut, slít.
Dále květák rozdělit na menší růžičky.
Udělat jíšku: mouku dát do kastrolu, krátce opražit, přidat máslo, muškátový květ, míchat 1 minutu, zředit mlékem, vařit 10 minut, míchat, přidat smetanu, přidat pepř, sůl, provařit, nechat vychladnout.
Do zředěné jíšky vmíchat žloutky, uzené maso, květák, 4 lžíce strouhanky a sníh, promíchat.
Zapékací mísu, nebo pekáč vymazat máslem, vysypat strouhankou.
Dát do trouby rozehřáté na 160°C, péct 25 minut.
Prezentace: porce nákypu sypat sýrem.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



