1 mrkev, nakrájet na proužky
1 stonek řapíkatého celeru, nakrájet na tenká kolečka
1 červená paprika, nakrájet na proužky
1 žlutá paprika, nakrájet na proužky
1 šalotka, nakrájet na proužky
3 stroužky česneku, nakrájet na plátky
3 plátky tvrdého chleba
4 sardele, nakrájet na kousky
2 lžíce olivového oleje
1 lžíci másla
½ lžičky provensálského koření
½ lžičky tymiánu
šťáva z poloviny citrónu
pepř
sůl
Nalámaný tvrdý chleba dát do mísy.
Nakrájenou mrkev, řapíkatý celer blanšírovat (spařit v horké vodě), scedit, přidat na chleba do mísy.
Ve větší pánvi rozehřát olej, máslo, přidat červenou a žlutou papriku, šalotku, provensálské koření, tymián, smažit 3 minuty, míchat, přidat česnek, když česnek zavoní, přendat obsah pánve do mísy, přidat citrónovou šťávu, promíchat.
Na salát nasypat kousky sardelí.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



