- 4 kuřecí prsa
- 2 lžíce hladké mouky
- ½ lžička soli
- 1 lžičky papriky
- 2 lžíce másla
- 250 g hřibovitých hub nebo žampionů, nakrájet na plátky
- 1 cibule, drobně nakrájet
- 2 dcl kuřecího vývaru
- 1 dcl bílého vína (Müller Thurgau, Pálava)
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžička maizeny
- 1 lžíce zelené petrželky, drobně nakrájet
- bílý pepř mletý
- sůl
1. V misce smíchat, mouku, sůl a papriku.
2. Kuřecí prsa položit mezi fólie, rozklepat na tloušťku cca 0,5 cm.
3. Maso obalit ve směsi mouky, soli, papriky
4. Ve velké pánvi s pokličkou, nebo v kastrolu rozpustit máslo, přidat maso, smažit na každé straně1 minutu.   
5. K osmaženému masu přidat cibuli, smažit cca 2 minuty, přidat houby, bílé víno, dusit 8 minut.
6. Maso otočit, přidat vývar, citrónovou šťávu, dusit 8 minut. 
7. Ochutit pepřem, solí. 
Příloha: rýže, bílé pečivo
Víno: Müller Thurgau, Rulandské šedé, ale i Neuburgské, vše pozdní sběr.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



