4 plátky svíčkové ze střední části, vysoké 3 cm
800 g lístkového těsta
1 lžíce sádla
2 cibule, drobně nakrájet
20 hlaviček žampiónů, oloupat, nakrájet na plátky
1 hrst sušených hub, namočit na 30 minut
2 dcl červeného dezertního vína
125 ml smetany ke šlehání
1 vejce, rozšlehat
1 lžička tymiánu
pepř
sůl
 
Lístkové těsto rozválet, rozdělit na čtyři čtverce, dát do ledničky.
Maso osolit, opepřit.
Ve hlubší pánvi rozehřát sádlo, vložit maso a osmažit z obou stran, vyndat na talíř, dát stranou.
Na pánev přidat cibuli, (případně ještě kousek másla) smažit 4 minuty, míchat.
Přidat nakrájené žampióny, tymián, smažit 2 minuty, opepřit, osolit.
Přidat namočené, houby, nechat odpařit vodu, přidat dezertní víno, zredukovat.
Vyndat těsto z ledničky. 
Na jednotlivé čtverce položit 2 lžíce houbové směsi, na směs položit maso
Okraje těsta potřít vajíčkem a zabalit jako balíček, vytvarovat, položit na plech vyložený papírem na pečení švem dolů.
Zabalené těsto potřít vajíčkem, i po stranách, nahoře těsto naříznout dvěma řezy.
Dát do trouby rozehřáté na 180°C, péct 20 minut.
Omáčka
Do houbové směsi na pánvi přidat 1 dcl dezertního vína, nechat zredukovat.
Odstavit z plotny, přidat smetanu, promíchat, dochutit pepřem, solí, prohřát.
Prezentace
Na talíř položit maso v lístkovém těstě, vedle položit porci omáčky, vedle položit jednoduchý salát z ledového salátu.
Víno: Frankovka.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



