400 g rajčat z konzervy 
2 lžíce rajčatového protlaku (z rajčat, ne z obarvených jablek)
1 l hovězího vývaru
1 cibule, drobně nakrájet
2 stroužky česneku, drobně nakrájet
1 mrkev, drobně nakrájet
1 petržel, drobně nakrájet
1/8 celere, drobně nakrájet
130 g špeku, drobně nakrájet
130 g hladké mouky
30 g másla
5 zrnek celého pepře
2 bobkové listy
2 zrnka nového koření
0,5 dcl citrónové šťávy
150 g cukru
1 lžička soli
pepř
V kastrolu rozškvařit špek, přidat kořenovou zeleninu, cibuli, osmažit.
Přidat česnek, když zavoní, přidat rajčata, protlak, celý pepř, bobkový list, nové koření, citrónovou šťávu, cukr, sůl, promíchat.
Přidat vývar, dusit 2 hodiny, rozmixovat, odstavit z plotny, vmíchat studené máslo, dochutit pepřem a solí. 
Příloha: bílé pečivo; vařená rýže.
Víno: Rulandské šedé, pozdní sběr.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



