12 závitů
100 g libového pečeného vepřového, natrhat na vlákna
4 sušené houby, namočit, drobně nakrájet
½ hrnku fazolových klíčků
½ střední mrkve, nakrájet na proužky tenké jako párátka (tj. tenčí než julien)
2 lžíce drobně krájené žluté papriky
2 lžíce tmavé sójové omáčky
2 lžíce rybí omáčky
2 lžíce drůbežího vývaru
½ lžičky cukru
½ lžičky sezamového oleje
¼ lžičky koření pěti vůní
slunečnicový olej na smažení
V misce smíchat sójovou omáčku, rybí omáčku, vývar, cukr, sezamový olej.
Ve woku rozehřát slunečnicový olej, přidat vepřové, smažit 1 minutu, míchat.
Přidat kedlubnu, papriku, houby, klíčky, smažit 1 minutu, míchat, přesypat do cedníku.
Do woku nalít směs z misky, prohřát, přidat obsah cedníku, promíchat. 
Sundat z ohně wok s obsahem nechat vychladnout.
Na závitky, do 1/3 rozložit do řádku porce z woku, překrýt z bližšího kraje a zavinout, kraje založit do vnitřku závitku.
Na pánvi rozehřát větší množství slunečnicového oleje, vložit závitky, osmažit, až mírně zhnědnou. Vyndat, vysušit ubrousky.
Víno: Frankvkovka
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



