4 pstruhy
30 g plátků anglické slaniny
2 hrsti zelené petržele
4 rajčata, nakrájet na osminky
½ citrónu, nakrájet na osminky
6 stroužků česneku, nakrájet na plátky
stolní olej, ne olivový
pepř
sůl
Alobal
Pstruhy očistit, opepřit, osolit, naplnit petrželí, česnekem, rajčaty, citrónem, mírně polít olejem.
Každého pstruha zvlášť zabalit do alobalu. 
Grilovat celkem 10 minut.
Víno: Ryzlink rýnský.
Špízy
8 brambor, ne zcela uvařit ve slupce, nechat vychladnout, neloupat, nakrájet na silnější plátky  
30 dkg anglické slaniny, nakrájet na silnější čtverce o straně průměru řezu brambor
4 cibule, nakrájet na kolečka
Brambory, slaninu, cibuli střídavě nakrájet na špízy. Připravit čtyři špízy.
Každý zvlášť zabalit do alobalu, grilovat 8 minut.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



