1 kapr 2,5 kg, očistit, nestahovat kůži, nakrájet na podkovy
2 lžíce sádla
1 lžíce másla
3 dcl světlého piva
2 dcl rybího nebo zeleninového vývaru
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce strouhanky ze starého černého chleba
2 lžičky mletého zázvoru
pepř
sůl
Porce ryby opepřit, osolit, posypat zázvorem, obalit v mouce.
Na pánvi rozehřát sádlo, rybu krátce prudce osmažit, jen aby se udělala kůrka, porce dávat stranou na talíř.
Ve větším kastrolu rozehřát máslo, přidat porce ryby, podlít pivem, vývarem, zasypat strouhankou.
Dusit, až je maso měkké. Párátkem zkusit, jak jde maso od kosti.
Příloha: vařené brambory.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




