1 kapr, očistit, nakrájet na porce
4 vejce
hladká mouka
strouhanka
pepř
sůl
slunečnicový olej na smažení
Vejce rozmíchat, přidat sůl.
Porce ryby opepřit, osolit.
Jednotlivé porce nejdříve obalit v hladké mouce, pak namočit v rozmíchaném vajíčku, obalit ve strouhance.
V pánvi rozehřát větší množství oleje, porce vkládat do skutečně rozehřátého oleje, smažit z obou stran (ne příliš zprudka).
Příloha: bramborový salát.
Víno: Rulandské bílé, pozdní sběr, Veltlínské červené rané, pozdní sběr.
Kdo chce zmírnit aroma rybího masa, namočí porce na několik desítek minut do mléka.
V žádném případě porce před smažením nepolévejte citrónovou šťávou. Narušíte strukturu masa a chuti ryby nepomůžete. Citrónová šťáva patří až na hotovou rybu.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál




